مقدمه
قطعاً به عنوان یک بلاگر دوست دارید که بلاگ شما در صفحه اول گوگل حضور داشته باشد و در هر جستجویی سر و کلهاش پیدا شود. با الگوریتم های همیشه در حال تغییر گوگل، سئو یا همان بهینه سازی موتور جستجو، رسیدن به چنین جایگاهی کار دشواری است. این مشکلی است که اغلب کسب و کارها با آن دست و پنجه نرم میکنند. کسب و کارها زمان و هزینۀ مالی زیادی را صرف تولید محتوا کرده و سپس هیچ ترافیکی دریافت نمیکنند. اینجاست که باید از راهنمایی یک متخصص کمک بگیرید.
شاید بخواهید که خودتان این کار را انجام دهید. ما نیاز شما به داشتن یک طرح موفق در بلاگ را درک میکنیم. در این پست، ما برخی اقدامات ساده که میتوانید برای داشتن رتبۀ بالاتر در جستجوی گوگل انجام دهید را آورده ایم. در انتهای این پست، شما نکات ارزشمندی را یاد خواهید گرفت که پس از آن میتوانید دست از فکر کردن برداشته و شروع به صرف هزینه و زمان بر روی مواردی کنید که واقعا کار آمدند.
شروع رتبه بندی کردن بلاگها در نتایج جستجو
با تحقیقات بر روی کلمات کلیدی شروع کنید
هر چند کلمات کلیدی اهمیت و جایگاه سابق خود را ندارند اما همچنان یکی از جنبه های لازم سئو می باشند. انجام تحقیق استاندارد برای کلمات کلیدی میتواند به شما در کشف کلمات کلیدی که مخاطبان هدف شما آنها را جستجو میکنند و همچنین کلماتی که شما در آن ها شانس رتبه شدن دارید، کمک کند. با استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی مانند Google Keyword Planner، KeywordTool.io یا SEO Book’s Keyword Tool فهرستی از کلمات کلیدی احتمالی که میتوانید هدف قرار دهید را لیست کنید. به طور خاص به دنبال اصطلاحات طولانیتر (۳ کلمه به بالا) باشید که بسیار به کسب و کار شما مرتبط میباشند و به نظر میرسد که خیلی رقیب ندارند.
به طور کی بهتر است که موضوع اصلی پست خود را انتخاب کرده و سپس لیستی از کلمات و اصطلاحاتی که در توسعه آن موضوع به شما کمک میکنند را انتخاب کنید. این کار از انتخاب تنها یک یا دو کلید واژه و سپس استفادۀ مکرر از آن ها، بسیار مناسبتر است. انتخاب کلیدواژههای کم و تکراری میتواند به رتبۀ بلاگ شما صدمات جبران ناپذیری بزنیدو مانع از حضور بلا’ در صفحه اول گوگل شود.
بلاگ خود را واکنشگرا بسازید
گوگل از ایندکسِ اول موبایل استفاده میکند. به آن معنا که اول نگاهی به ورژن موبایلی سایت شما کرده تا تشخیص دهید چگونه آن را در نتایج جستجو رتبه بندی کند،. حتی اگر این جستجو بر روی دسکتاپ انجام شده باشد. پس خیلی مهم است که وبسایت شما بر روی گوشی های همراه، به خوبی کار کند. حتی اگر بسیاری از بازدیدهای شما از طریق دسکتاپ انجام پذیرد. برای اطمینان حاصل کردن از این امر، باید یک قالب وردپرسی واکنش گرا انتخاب کنید. قالبهای واکنش گرای وردپرسی زیادی در بازار وجود دارند که میتوانید یکی را انتخاب کرده و بر روی بلاگ خود نصب کنید.
بهبود برای Featured Snippets گوگل
اگر میخواهید بیشترین بهره را از محتوای خود ببرید، یک راه هوشمندانه اینست که به گونهای بلاگ خود را بهینه سازی کنید که در Featured Snippets ظاهر شود. Featured Snippets گوگل که قبل از اولین جایگاه و در صفحه اول گوگل است، معمولاً در یک باکس با یک تصویر، ویدیو، یا جدول، نشان داده میشود. آنها در نتایج جستجو، متمایز بوده و کلیک بیشتری را برای شما به ارمغان می آورند.
۴ نوع مختلف Featured Snippets وجود دارد که با آن ها مواجه خواهید شد:
- پاراگراف
- فهرست
- جدول
- ویدیو
محتوایتان را متناسب با آن جایگاه ویژه بهینه سازی کنید و اینگونه بازدید بیشتری را به درون سایت خود می کشانید.
تصاویر را برای جذب بازدید بیشتر به بلاگ بهینه کنید
در اینجا یک پیشنهاد برای شما داریم اینکه جستجوی تصاویر گوگل می تواند بازدید زیادی را به سمت سایت شما هدایت کند مشروط به اینکه تصاویر خود را به گونهای مناسب بهینه سازی کنید. تمام چیزی که نیاز دارید، اضافه کردن Alt یا نوشتههای جایگزین به تصاویر خود اضافه کنید. یک توصیف مناسب در جعبۀ متن جایگزین (Alternative Text) اضافه کنید تا گوگل بتواند تشخیص دهد تصویر راجع به چیست و به خوانندههای احتمالی شما کمک کند که در حین انجام یک جستجوی تصویر گوگل، آن را پیدا کند. جدا از داشتن متن جایگزین مناسب، مطمئن شوید که تصاویر شما سریع بارگذاری میشوند. شما میتوانید با استفاده از افزونۀ وردپرسی ShortPixel این کار را انجام دهید. با این افزونه حجم تصاویر شما کم شده و بسیار سریع تر نمایش داده می شوند.
مدت زمان توقف کاربر (Dwell time) را تقویت کنید
زمان توقف (Dwell Time) به زبان ساده مدت زمانی است که یک شخص برای نگاه کردن به یک صفحه وب بعد از کلیک کردن وی بر روی یکی از نتایج صفحه نتایج جستجو و قبل از فشردن کلید Back برای برگشتن به صفحه نتایج جستجو صرف می کند. این بازۀ زمانی باید تا جایی که امکان دارد بزرگ باشد چرا که گوگل آن را یک عامل مهم در نحوۀ رتبهبندی خود میداند.
چند روش برای دستیابی به آن:
- یک تجربۀ چندرسانه ای غنی در اختیار کاربر بگذارید سعی کنید از انواع مختلف محتوا در بخش های بلاگ خود استفاده کنید از قبیل فایل های ویدیویی، صوت، نمودار، چارت، کوئیز، بازی ویدیویی، و اینفوگرافیک.
- روی جملۀ اول خوب فکر کنید. جملۀ معرفی مقالۀ خود را تا جایی که امکان دارد جذاب بنویسید تا خواننده تشویق شود تا انتها مقاله را بخواند.
- زیرعنوان های بسیاری را در متن بگنجانید. این کار، خوانا بودن متن را افزایش داده و تجربۀ کاربر را بهتر میکند.
برای پست های بلاگ خود لینک بسازید
آخرین اقدام برای بالا بردن رتبۀ بلاگتان در نتایج جستجو و رسیدن به صفحه اول گوگل اینست که به پستهایتان لینک داده شود. در حالی که خیلی از افراد سرگرم دریافت لینک به صفحۀ وب یا دیگر صفحات ارزشمند خود هستند اما فراموش میکنند که برای یک پست خاص لینک بسازند. دریافت این لینک های هدفمند میتواند سخت باشد مگر اینکه پست های شما بسیار سودمند، کاربردی یا متمایز باشند. با این وجود، همانطور که اشاره شد، اگر محتوایی داشته باشید که شایستۀ لینک داده شدن باشد بهترین جایگاه را برای دریافت لینک از دیگر بلاگرها و گزارشگرها را خواهید داشت. پستهای شایسته در دریافت کامنت و نظر نیز شانس بالایی دارند.
برخی روش های دیگر برای دریافت لینک شامل این موارد می شود:
- لینک سازی داخلی به دیگر پست های سایت خودتان
- لینک دادن به مقالۀ شما وقتی شما یک پست مهمان در دیگر سایت ها دارید
- مطلع کردن بلاگرها و ژورنالیست ها از پست های خاصی که به آن ها مرتبط است.
- پست هایی که به منظور پشتوانۀ تحقیقاتی ساخته شدهاند برای این منظور عالی کار میکنن خصوصا اگر تحقیق اولیۀ خود را در آن گنجانده باشید.
نتیجه گیری
ایجاد پست میتواند پرهزینه و وقت گیر باشد. اگر که قرار است زمان و پول صرف کنید حتما میخواهید مطمئن باشید که آن پست ها بازدید زیادی را در طولانی مدت برای شما به ارمغان می آورند و بلاگ شما در صفحه اول گوگل حضور داشته باشد. تکنیک هایی که در بالا به آن ها اشاره شد در این امر به کمک شما میآیند.