۵ ترند بازاریابی که باید در استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند خود در سال ۲۰۲۲ به آنها توجه کنید
۵ marketing trends that should inform your rebrand strategy in 2022 and beyond
امروزه تلاشهای زیادی در زمینهی ریبرندینگ انجام میشود. این موضوع به معنای آن است که اگر میخواهید در سال آینده، اقدام به ریبرندینگ نمایید نیاز است تا از همین الان دست به کار شوید. این موضوع را در نظر بگیرید که تمامی رقبای شما نیز همین طرز فکر را دارند.
اما نکتهای که باید به آن توجه کنید آن است که انجام این کار، آنقدرها هم ساده نیست. تمامی تحرکات شما باید به صورت هوشمندانهای صورت گیرند چرا که میزان تهدیدهایی که در این زمینه وجود دارند افزایش یافتهاند.
پس شما به استراتژی ریبرندینگ قدرتمندی نیاز دارید که باعث شود تا برند شما به سمت هدفی که دارد حرکت کند و مزیت رقابتی شما را در بازار، مستحکمتر نماید. اگر بازاریاب و مدیر بادرایتی هستید احتمالا با ترندهای بازاریابی در سال ۲۰۲۱ آشنا بودهاید.
ما در این مقاله، به بررسی ۵ مورد از این ترندها خواهیم پرداخت که همچنان باید در سال ۲۰۲۲ مورد استفاده قرار گیرند چرا که تأثیر شگرفی بر ریبرندینگ میگذارند. زمانی که برنامهی اجرایی خود را با توجه به این ترندها طراحی و اجرا نمایید، رسیدن به اهداف سازمانی، بیش از هر زمان دیگری میسّر خواهد بود.
با ما همراه باشید.
۱. بازاریابان، برند خود را به شیوههای مختلفی مدرنیزه میکنند
در واقع، دو عامل ۱- تغییرات جدید و ۲- تحولات گسترده در هویت برند، تنها فاکتورهایی نیستند که باعث فعالیت ریبرندینگ در سال ۲۰۲۲ میشوند. امروزه بسیاری از شرکتها در حال اجرای برنامههای مختلفی هستند تا بتوانند برند خود را با هنجارها و انتظارات اجتماعی (که به سرعت نیز در حال تغییر هستند)، همسو سازند.
اگر تصمیم دارید تا برندی داشته باشید که مناسب مخاطبان مدرن است به سه راهکار زیر، توجه کنید:
· تجربیات حضوری خود را، دیجیتالی کنید
شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برندهایی که در تمامی صنعتها فعالیت دارند مجبور شوند تا خدمات خود را به شیوههای جدید و دیجیتالی، ارائه دهند. این موضوع باعث شد تا راهحلهای موقتی زیادی ارائه شوند تا برندها بتوانند نیازهای فوری مصرفکنندگان را برآورده سازند.
از آن جایی که اکثر تغییراتی که بازاریابان در سال ۲۰۲۰ اعمال کردند، با عجله اجرا شدند اکنون زمان آن است تا کمی درنگ کرده و این سؤالات را از خود بپرسند: تا چه میزان به وعدههای برند خود چه به صورت حضوری و چه به صورت دیجیتال عمل میکنید؟ آیا توانستهاید به کارمندان خود آموزش دهید که بتوانند در تمامی کانالهای جدیدی که طی این مدت از آنها استفاده میکنید، سفیران برند مناسب و مؤثری باشند؟ و آیا بر ابزارها، فناوریها، افراد و فرآیندهای مناسبی که باعث تقویت برند شما برای انجام کارهای بعدی شوند، سرمایهگذاری کردهاید؟
در واقع باید اینگونه به موضوع بنگیرید: آیا در حال رسیدن به ثبات برند به عنوان جزئی از برنامهی ریبرندینگ خود هستید؟ پس از پاسخ به این سؤالات نیاز است تا بودجهی مناسبی را به تمامی کمبودها و نواقص مشخصشده اختصاص دهید تا بتوانید نیازهای مخاطبان خود را در سال ۲۰۲۲، برآورده کنید.
· از لوگوهای بولدشده، سرزنده و/یا ساده استفاده کنید
بسیاری از برندها به دنبال آن هستند که بتوانند شخصیت خود را به مخاطبان، منتقل کنند. اگر شما نیز به دنبال رسیدن به این هدف هستید باید عناصر مختلفی مانند حروف بولدشده، اشکال سرزنده، رنگهای چشمنواز و عناصر منحصر به فرد را به لوگوی خود اضافه کنید.
این تغییرات باعث میشوند تا لوگوی شما بتواند از طریق یک سبک ساده و قابل فهم، با مخاطبان ارتباط برقرار کند. تاکتیک دیگری که میتوانید از آن استفاده کنید آن است که یک لوگوی اصلی ایجاد نمایید که قابلیت تغییر دادن آن براساس مخاطبان و درخواستهای سایر اعضای تیم، فراهم باشد.
همچنین ممکن است که بخواهید لوگویی داشته باشید که در سطح بینالمللی، جذاب به نظر برسد. برخی از شرکتها برای رسیدن به این هدف اقدام به قالببرداری مجدد از لوگوی خود کرده و عناصر اصلی خود را از آن جدا میکنند و سپس حروفنویسی قدرتمندتر و در عین حال سادهتری را برای آن عناصر انجام میدهند.
به این نکته توجه کنید که یک لوگوی مدرن میتواند به شما کمک کند تا بتوانید هر پیام مهمی را به مخاطبان خود منتقل کرده و هویت خود را با آنها به اشتراک بگذارید. به یاد داشته باشید که: استفاده از سبکهای پیچیده در طراحی مانند فونتهای سهبعدی، حروف متحرک، تاپیوگرافی جنبشی و عناصر دارای قابلیت تغییر شکل، چالشهای منحصر به فردی را ایجاد میکنند.
نتیجهی نهایی استفاده از این سبکها به صورت دیجیتال، واضح و بینقص خواهد بود اما شما باید لوگویی داشته باشید که در تمامی محیطها، عالی باشد. به همین دلیل نیاز است تا پیش از شروع هر کاری به تأثیر انتخابهایی که برای لوگوی خود میکنید توجه دقیقی نمایید.
· از این موضوع مطمئن شوید که پیام برند شما، پیام خوشآیند و فراگیری است
آیا در سالها اخیر، شرکت شما گامهای مشخصی را در مسیر تنوع، برابری و فراگیرسازی (DE&I) برداشته است؟ اگر جواب شما مثبت است، آیا پیام برند خود را با توجه به این اقدام، بهبود بخشیدهاید؟ آیا میتوانید کارهای بیشتری در زمینهی انتقال پیام تعلّق و پذیرش به مخاطبان (خارجی و داخلی) خود انجام دهید؟
حتما به این موضوع فکر کنید که چگونه میتوانید از ریبرندینگ به عنوان فرصتی برای تقویت اقدامات خود در زمینهی فراگیرسازی استفاده کنید. در واقع بازاریابان به اهمیت توجه به فراگیرسازی واقف شدهاند.
داشتن تعهد نسبت به DE&I میتواند به شما کمک کند تا بتوانید تیم وفاداری بسازید که برای رسیدن به برند فراگیری که شما به دنبال آن هستید، کاملا متعهد است. به هر حال به هر میزانی که بتوانید فراگیرتر و پذیراتر باشید به همان میزان نیز میتوانید مصرفکنندگان و مشتریان بیشتری را به کسب و کار خود جذب کنید.
بنابراین همانطور که ذکر شد، همزمان با تدوین برنامهی اجرایی خود به این موضوع توجه کنید که چگونه میتوانید از ریبرندینگ خود به عنوان فرصتی برای تقویت فراگیرسازی استفاده نمایید.
۲. تجربههای همهجانبهی برند، دیگر به عنوان یک گزینهی اختیاری به حساب نمیآیند
نقش شما به عنوان یک بازاریاب آن است که بتوانید داستان برند خود را به نحوی بیان کنید که به مخاطبان، منتقل شود و بتواند نیازهای آنها را برآورده کند. تجربههای همهجانبهی برند میتوانند شیوههای ارتباطی و تعاملی مؤثرتری را به شما ارائه دهند.
این تجربهها میتوانند در قالب رویدادهای شگفتانگیز، محتوای آنلاین قابل مصرف، بستهبندیهای منحصر به فرد و ویدیوهای جذاب باشند. ممکن است که بخواهید به منظور معرفی برند خود به دنیا، از استراتژی راهاندازی “بیگ بینگ” استفاده کنید. یا حتی میتوانید از ریبرندینگ تدریجی که مبتنی بر ارتباطات است استفاده نمایید تا بتوانید میزان وفاداری مصرفکنندگان را افزایش دهید.
تمامی این رویکردها میتوانند به شما کمک کنند تا تجربهی همهجانبهای را در برند خود ایجاد کنید. نکتهی کلیدی که باید به آن توجه داشته باشید آن است که باید پیام خود را به صورت مستقیم و از طریق تمامی کانالهایی که مخاطبان شما بیشتر وقت خود را در آن جا میگذرانند، منتقل نمایید. منتظر آن نباشید که مخاطبان، خودشان به شما مراجعه کنند.
این نکته را به یاد داشته باشید که امروزه هیچ چیزی به اندازهی رسانههای اجتماعی نمیتواند تجربهی همهجانبهای را ایجاد کند. پلتفرمهایی مانند اینستاگرام، توییتر، تیکتاک، فیسبوک و لینکدین میتوانند از طریق محتوای جذاب، نامحدود و قابل اشتراک خود، مصرفکنندگان را دائما در حال حرکت قرار دهند.
از آن جایی که این رسانهها امروزه به عنوان بسترهای اصلی تبلیغات و تجارت تبدیل شدهاند، عاقلانه خواهد بود که از آنها به عنوان بستری برای دستیابی به مخاطبان به شیوهای جذاب و همهجانبه استفاده نمایید.
۳. شرکتها در پرتو “استعفای بزرگ”، اقدام به احیای برند کارفرما میکنند
دو عنصر کلیدی هر طرح ریبرندینگ مناسب، داشتن استراتژی برای آموزش کارمندان و تعامل مناسب با آنها هستند. با این وجود، در پی استعفای بزرگی که در سال پیش رخ داد، تعریف برند کارفرما، بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافتهاست.
ریبرندینگ، فرصت مناسبی را در اختیار شما قرار میدهد تا به بررسی این موضوع بپردازید که چرا کارمندان بالقوهی فعلی شما باید زمان، استعداد و انرژی خود را در شرکت شما صرف کنند. شما میتوانید به نکاتی مانند دیجیتالی کردن نحوهی کار خود، بازنگری در محیطهای اداری سنتی، ارائه فرصتهایی برای دورکاری و افزایش حقوق به منظور باقی ماندن در صحنهی رقابت، توجه نمایید.
اما به طور کلی به این موضوع فکر کنید که چرا وفادارترین کارمندان شما، در شرکت شما میمانند. فرهنگ شرکت خود را تعریف کرده و از آن برای جذب استعدادهایی استفاده کنید که میتوانند به اصول برند شما عمل کنند.
۴. افزایش فعالیتهای M&A با تمرکز بر توسعهی برند
اگر شرکت شما به دنبال ادغام و تملیک (M&A) میباشد، احتمالا دلیل آن توسعهی گسترده و تغییر برند است. در گذشته اکثر شرکتها به منظور رشد تجارت فعلی خود و افزایش حجم آن از M&A استفاده میکردند؛ اما امروزه شرکتها از M&A به عنوان شیوهای برای توسعهی فعالیتهای خود در فضاهای حاشیهای و عرضهی مجموعهی کاملا جدیدی از کالاها و خدمات استفاده میکنند.
در صورتی که استراتژی ریبرندینگ شما شامل تغییر هویت برند باشد نیاز است تا دلایل آن را هم به کارمندان و هم به سهامدارن توضیح دهید. از مدیرعامل بخواهید تا با تشریح اهداف کسب و کار، حمایت خود را از ریبرندینگ اعلام کند. کلید ایجاد اعتماد در سرمایهگذارن نکتهی زیر است:
شفاف بودن دربارهی این موضوع که چگونه قرار است M&A بر فرهنگ، ارزشها و اهداف بلندمدت شما تأثیر بگذارد.
۵. امروزه خطرات و ریسکها بیش از هر زمانی دیگر در کمین شما هستند
ترند اخیر را نمیتوان به عنوان یک ترند واقعی به حساب آورد. تمامی رهبران کسب و کارها از این موضوع آگاه هستند.
نیازهای بازاریابی به سرعت در حال تغییر هستند و این موضوع باعث میشود تا کسب و کارها در زمینهی عرضهی سریعتر پروژهها به بازار، تحت فشار بیشتری قرار گیرند. امروزه برنامههای سالانهی بازاریابی، جای خود را به برنامههای سه ماهه و حتی ماهانه دادهاند. در واقع دیگر هیچ رویکرد استراتژیک یکسانی وجود ندارد؛ امروزه تنها یک موضوع مطرح است: چیزی که کار میکند و چیزی که کار نمیکند.
این موضوع به معنای آن است که تیم بازاریابی شما با هزاران شیوهی مختلف رو به رو است. به همین دلیل نیز اضافه کردن نیازهای مرتبط با پیادهسازی ریبرندینگ به طرحهای فعلی میتواند منتهی به فرسودگی شغلی شود؛ حتی بدتر، ممکن است ریبرندینگ شما متوقف شود و پیش از آن که بتوانید آن را به پایان برسانید، سرعت رشد خود را از دست بدهد.
دو راه برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد. در ابتدا باید متعهد شوید که تمامی فرآیند ریبرندینگ را در اختیار داشته باشید. به فردی که عضو تیم پیادهسازی و اجرای طرح است، این قدرت را بدهید که تصمیمگیری کرده و پروژه را به سمت جلو هدایت کند. این موضوع میتواند از بحثهای مختلفی که ممکن است با سهامدارن داخلی رخ دهد، جلوگیری کند.
دومین نکته آن است که باید بپذیرید که رفع تمامی نیازهای ریبرندینگ توسط صرفا تیم داخلی، غیرممکن میباشد. در واقع شما باید از طریق استخدام آژانسهای مختلف بازاریابی، مشاوران ریبرندینگ، فروشندگان و پشتیبانان و غیره از این موضوع اطمینان حاصل کنید که ریبرندینگ شما به آن نتیجهی دلخواهی که به دنبال آن هستید، خواهد رسید.
برنامهی ریبرندینگ را با توجه به اهداف استراتژیک خود اجرا کنید
این نکته حائز اهمیت فراوانی است که به ترندهای بازاریابی آن صنعتی که در آن فعالیت دارید و هماکنون در حال شکلگیری هستند، توجه کنید. همچنین باید بتوانید ترندهای آینده را نیز پیشبینی کنید.
در واقع ریبرندینگ، برای به تصویر کشیدن داستان منحصر به فرد کسب و کار شما، طراحی میشود. به همین دلیل نیز برنامهی اجرایی شما باید منعکسکنندهی اهداف و جهتگیریهای استراتژیک شما باشد.
شما باید در حین بررسی ترندهایی که میتوانند بر برنامههای ریبرندینگ شما تأثیر بگذارند، اهداف تجاری را در اولویت ذهنی خود قرار دهید. و در نهایت نیز، تنها از عناصری استفاده نمایید که میتوانند به پیشبرد اهداف برند شما در سال ۲۰۲۲ کمک به سزایی کنند.