۲۱ Ways to Reduce Bounce Rate (That Work)
آیا تاکنون این اتفاق برای شما رخ دادهاست؟ مثلا روزی گوگل آنالیتیکس خود را باز کرده و با هیجان، نگاهی به دادههای آن میاندازید و با یک فاجعه مواجه میشوید: نرخ پرش بالا، به شما ضربه زدهاست.
احتمالا این اتفاق برای شما رخ دادهاست (به همین دلیل اکنون در این جا حضور دارید). در این مقاله قصد داریم تا نکاتی که باید برای کاهش نرخ پرش به آنها توجه نمایید را به شما معرفی کنیم.
با ما همراه باشید.
نرخ پرش (Bounce Rate) در گوگل آنالیتیکس چیست؟
نرخ پرش در گوگل آنالیتیکس شامل آن درصد از بازدیدکنندگانی است که وارد وبسایت شما میشوند و بدون آن که تعاملی با محتوای آن انجام دهند، از آن جا خارج میشوند. آنها بر هیچ لینک یا دکمهای از وبسایت شما کلیک نکردهاند و از صفحات دیگر آن نیز بازدید ننمودهاند.
آمدند، سریع دیدند و رفتند.
نتیجهی این اتفاق آن است که سرورهای گوگل آنالیتیکس توسط آن بازدیدکنندهای که پرش کرده و از صفحه خارج شدهاست، فعال نشدهاند. در این نمونه، به عنوان بازدیدکنندهی تکصفحهای به پایان رسید.
برای آن که بتوانید اقدامات مناسبی را در جهت بهبود کاهش نرخ پرش انجام دهید، داشتن درک دقیقی از آن، الزامی است. فرض کنید که شما تمامی کارهای فوقالعادهای را که باید برای آوردن مخاطبان هدف به وبسایت اجرا شوند را انجام دادهاید. اما این تلاشها نباید به همین جا ختم شود؛ حال که کاربر رسیدهاست، باید او را سرگرم کنید.
چرا کاربر با شما تعاملی نداشت؟ آیا اطلاعات شما، آن چیزی نبودند که او به دنبالش بود؟ آیا زمان لود شدن صفحه، زیاد بود؟ آیا پیمایش در وبسایت شما دشوار بود؟
در این مقاله، دلایلی مختلفی را که باعث میشوند تا بازدیدکننده، از وبسایت شما خارج شوند و آن زمانی را که باید واقعا نگران رخ دادن این اتفاق باشید را بررسی خواهیم کرد.
یک نرخ پرش خوب در گوگل آنالیتیکس چقدر است؟
پیش از آن که نگران درصد نرخ پرش خود شوید نیاز است تا میزان واقعبینانهی آن را بدانید و از قبل، انتظارات خود را تنظیم کنید. در واقع این موضوع کاملا طبیعی است که برخی از مردم، از وبسایت شما خارج شده یا به اصطلاح بپرند.
به هر حال، کاربران با یکدیگر فرق دارند و شما نمیتوانید تمامی آنها را به صورت همزمان راضی کنید. طبق گفتهی Hubspot، میانگینهای معیارهای این زمینه در محبوبترین وبسایتها، به شرح زیر هستند:
- وبسایتهای محتوا: بین ۴۰ تا ۶۰%
- تولید لید: بین ۳۰ تا ۵۰%
- پستهای وبلاگ: از ۷۰ تا ۹۸%
- صفحات فرود: ۷۰ تا ۹۰%
- وبسایتهای فروشگاهی و خردهفروشی: ۲۰ تا ۴۰%
- وبسایتهای خدماتی: ۲۰ تا ۴۰ درصد
همانطور که مشاهده میکنید، نرخ پرش ۲۰ درصدی برای اکثر وبسایتها، طبیعی است. با این وجود، نرخ پرش برخی از این موارد مانند وبلاگها میتواند به ۷۰ درصد نیز برسد.
البته این دادهها به معنای آن نیستند که اگر نرخ پرش شما به این میانگین رسید باید خوشحال شده و کار دیگری انجام ندهید. در واقع شما باید تمام تلاش خود را انجام دهید تا بانس ریت شما از میانگین موجود، کمتر شود.
هر چند که باید معیارهای صنعت خود را شناسایی نمایید تا بتوانید نرخ پرش خود را مناسب با آن تنظیم کنید. گاهی اوقات با وجود آن که فکر میکنیم نرخ پرش بالایی دارید اما میزان آن، طبیعی و مناسب با صنعت و میانگین موجود است.
گوگل آنالیتیکس به چه شیوهای اقدام به محاسبهی نرخ پرش میکند؟
نرخ پرش به عنوان نسبت سشنهای (دوره یا Sessions) یک صفحه به تمامی سشنها، شناخته میشود. در واقع این نرخ از طریق تقسیم تعداد سشنهای یک صفحه بر تعداد کل بازدیدهای وبسایت محاسبه میشود.
فرمول آن چیزی شبیه به عبارت زیر است:
نرخ پرش =
۲۱ نکته برای کاهش نرخ پرش (Bounce Rate)
حال که کمی اطلاعات خود را دربارهی الگوریتم محاسبهی نرخ پرش افزایش دادید بیایید ببینیم که چگونه میتوانید این نرخ را کاهش دهید.
۱. مرتبط بودن محتوا
احتمالا مهمترین عاملی که بر نرخ پرش تأثیر میگذارد، میزان مرتبط بودن محتوا است. این موضوع به معنای آن است که محتوای شما باید بتواند پاسخگوی نیاز کاربر باشد. به مثال زیر توجه کنید:
فردی به دنبال بهترین افزونههای رایگان برای google AdSense است. او این عبارت را در گوگل سرچ میکند و وارد اولین نتیجهی جستجو میشود. تمامی موارد پیشنهادشده در آن وبسایت، پولی هستند و حتی برخی از آنها قیمتهای قابل توجهی دارند به همین دلیل او تنها پس از ۵ ثانیه از آن وبسایت خارج میشود. او در این بازه، هیچ تعاملی با آن محتوا و وبسایت نداشت و همین موضوع بر نرخ پرش آن سایت و صفحه، تأثیر خواهد گذاشت.
محتوای آن وبسایت، با عبارت جستجوشده، مطابقت نداشت و در واقع حتی برعکس چیزی بود که آن کاربر به دنبالش میگشت. البته گوگل همواره سعی میکند تا نتایجی را به شما نشان دهد که بیشترین احتمال پاسخگویی به نیازهای شما را دارند؛ با این وجود شرکت شما به عنوان یک تبلیغکننده، موظف است تا به گوگل کمک کند تا محتوایی را به کاربران نشان دهد که به آن عبارت جستجوشده یا کوئریهای خاص، مرتبط باشد.
اما چگونه میتوان این کار را انجام داد؟ از طریق استفاده از …
کلمات کلیدی
کلمات کلیدی، همان زبانی هستند که شما به این دلیل از آن استفاده میکنید تا مرتبط بودن محتوای خود را به گوگل بفهمانید. در واقع این کلمات به موتور جستجو کمک میکنند تا بفهمند که وبسایت یا مقالات وبلاگ شما دربارهی چه موضوع یا موضوعاتی هستند.
بنابراین یکی از کارآمدترین شیوههای کاهش نرخ پرش آن است که از بهینه بودن محتوای خود برای موتورهای جستجو، اطمینان حاصل کنید. اگر شیوهی انجام این کار را نمیدانید پیشنهاد میکنیم سایر مقالات ما را در این زمینه مطالعه نمایید.
هدف اصلی شما باید تطبیق عبارت مورد جستجوی کاربر با محتوای خود باشد.
بنابراین اگر کاربری عبارت “ارزانترین بلیط هواپیمای تهران به شیراز” را سرچ میکند، باید همان را در وبسایت شما بیابد؛ نه گرانترین پروازها را.
۲. مطالعهی محتوای خود را آسان و قابل خواندن نمایید
حال که محتوای خود را به چیزی که کاربر سرچ میکند، مرتبط ساختهاید زمان آن است که از این موضوع مطمئن شوید که مطالعهی آن به راحتی قابل انجام است. صفحات فرود و پستهای وبلاگهایی که مطالعهی آنها برای کاربران، کار دشواری باشد، آنها را برای مدت زمان زیادی حفظ نمیکند.
کاربر به دنبال یافتن پاسخ سؤال یا نیاز خود در سریعترین زمان ممکن است. اگر مجبور شود زمان زیادی را در آن سایت صرف کند یا خواندن مطالب وبسایت برای او کار دشواری باشد، آن جا را بدون هیچ تعاملی ترک خواهد کرد.
نتیجهی این موضوع، افزایش نرخ پرش شما خواهد بود.
تصویر بالا، مربوط به مقالهای از وبلاگ Hubspot است. نام این مقاله، ۳۰ ابزار هک رشد که باعث میشوند تا تیم فروشتان، عاشق شما شود (۳۰ Growth Hacking Tools Your Sales Team Will Love You For) میباشد.
همانطور که مشاهده میکنید، هر ابزاری دارای عنوان واضحی است و اطلاعات مهم آن مانند قیمتها و کاربردهایش نیز از طریق نقاط سیاه (bullet points) مشخص شدهاند. به این ترتیب کاربر میتواند محتوا را در سریعترین زمان ممکن و به راحتی، مورد مطالعه قرار دهد.
یکی دیگر از شیوههای بهبود قالببندی محتوا، افزودن تصاویر میباشد:
مهمترین نکاتی که برای داشتن وبلاگی که به راحتی قابل خواندن باشد باید به آنها توجه نمایید را در زیر مشاهده میکنید:
- محتوای خود را به بخشهای مختلفی شامل عناوین و زیرعنوانها تقسیمبندی کنید.
- سعی کنید پاراگرافها را تا جای ممکن کوتاه نگهدارید (حداکثر ۵ خط).
- از bullet points برای ذکر کردن مشخصات، ویژگیها، مزایا و غیره استفاده کنید.
- از تصاویر، فیلمها، اینفوگرافیکها، نمودارها و نقل قولها استفاده نمایید (اما این کار را بیش از حد انجام ندهید).
- برای آن که جریان طبیعیتری را به پاراگرافهای خود دهید، جملات کوتاه و بلند را با یکدیگر ترکیب کنید.
- به جای استفاده از فعل مجهول، از افعال معلوم استفاده نمایید.
- از آندرلاینها و حروف بولدشده استفاده کنید.
طول پاراگراف اهمیت زیادی دارد. معمولا کاربران، توجه زیادی به پاراگرافهای طولانی نمیکنند. مطالعهی چنین متونی (به خصوص در تلفن همراه) دشوار میباشد.
۳. در استفاده از پاپها، زیادهروی نکنید
همهی شما پاپهای زیاد و آزاردهندهای را در وبسایتها و صفحات مختلف مشاهده کردهاید.
امروزه به جایی رسیدهایم که وقتی ۱۰ نتیجهی ابتدایی سرچ خود در گوگل را باز میکنیم، ۹تای آنها در همان لحظهی ورود، یک پاپآپ را به شما نشان میدهد. بسیاری از کاربران به محض مشاهدهی چنین اقدامی، آن صفحه را سریعا ترک میکنند.
حتی اگر کاربر در آن وبسایت باقی بماند، احتمالا هرگز متوجه محتوای آن پاپآپ نخواهد شد چرا که ۱)سریع (در حد ۵ ثانیهی ابتدایی ورودش) به او نمایش داده شدهاست ۲)میخواهد سریع پاسخ سؤال خود را بیابد و برای رسیدن به آن پاسخ، عناصر مزاحم را حذف میکند. در نتیجه میتوان گفت که اگر به شیوهی غیر هوشمندانهای از پاپآپها استفاده نمایید، احتمالا آنها هیچ سودی برای عملکرد بازاریابی شما نخواهند داشت.
پاپآپها میتوانند به صورت کاملا جدی، در مطالعهی کاربران اختلال ایجاد نمایند. از طرف دیگر، چگونه توقع دارید که کاربر، به محتوای پاپآپ شما توجه کند وقتی که هنوز فرصت نکردهاست که محتوای اصلی وبلاگ شما را مشاهده کند؟
یکی از بدترین اتفاقاتی که باعث افزایش نرخ پرش میشوند، ظاهر شدن پاپآپهایی هستند که تمامی صفحه را فرا میگیرند و هیچ راه خروجی را به کاربر ارائه نمیدهند:
البته اگر میخواهید برای بازاریابی محصولات خود از پاپآپ استفاده کنید، این کار، شدنی است. فقط باید به کاربران خود، زمان بیشتری بدهید. اگر پس از گذشت ۳۰ یا ۴۵ ثانیه، همچنان در صفحهی وبسایت شما حاضر بود، احتمالا به پاپآپ شما علاقهمند خواهد شد. چرا که او در این مدت، به احتمال زیاد آن چیزی را که به دنبالش بوده را پیدا کردهاست.
اگر هم در بدو ورود، از وبسایت شما خارج شد، احتمالا محتوای شما مطابقتی با نیازهای او نداشت. در این صورت، پاپآپ، آن چیزی نیست که باید نگرانش باشید و باید به دنبال علتهای خروج او بگردید.
۴. زمان لود شدن صفحهی خود را بهبود بخشید
یکی دیگر از عوامل مهمی که بر نرخ پرش شما تأثیر میگذارد، سرعت و زمان لود شدن صفحهی شما است. اگر لود شدن صفحهای، بیش از حد طول بکشد، احتمالا کاربر از آن صفحه خارج خواهد شد و وارد وبسایتها و صفحات دیگری خواهد شد.
این موضوع، مخصوصا برای کاربران تلفن همراه، بیشتر صدق میکند. طبق گفتهی گوگل نزدیک به ۵۳ درصد از کاربران تلفن همراه، اگر لود شدن صفحهی مد نظرشان بیش از ۳ ثانیه طول بکشد، آن صفحه را ترک خواهند کرد. از آن جایی که ترافیک تلفن همراه، بیش از ۵۰ درصد از ترافیک جهانی اینترنت را به خود اختصاص دادهاست، اهمیت توجه به زمان بارگذاری صفحه مهمتر نیز میشود.
همچنین در همین مطالعهی جامع گوگل مشخص شد که بارگذاری اکثر صفحات، همچنان بیش از ۱۵ ثانیه طول میکشد. بنابراین اگر دنبال کاهش نرخ پرش وبسایت خود هستید نیاز است تا سرعت لود صفحهی خود را بهبود بخشید.
همانطور که در آمارهای بالا مشاهده میکنید، به هر میزانی که صفحهی شما کندتر باشد، نرخ پرش شما بالاتر خواهد بود. این موضوع نه فقط بر تجربهی کاربری که بر جایگاه کلی شما در موتور جستجو نیز تأثیر خواهد گذاشت.
۵. وبسایت خود را ریسپانسیو و موبایل فرندلی (Mobile Friendly) نمایید
امروزه بخش اعظم جستجوهای گوگل از طریق تلفنهای هوشمند انجام میشود. طبق آمار Statista، بیش از ۶۰ درصد از جستجوهای گوگل توسط موبایل انجام میشوند.
با توجه به این نکته، داشتن یک وبسایت غیرریسپانسیو باعث افزایش نرخ پرش خواهد شد.
وبسایت موبایل فرندلی، نه تنها یکی از عوامل بهبود رتبهبندی شما به حساب میآید بلکه باعث حفظ کاربران در وبسایت شما نیز میشود. اگر به دنبال کاهش نرخ پرش وبسایت خود هستید، باید از این موضوع مطمئن شوید که وبسایت شما برای تلفنهای همراه نیز بهینهسازی شده باشد.
در غیر این صورت، آن دسته از کاربرانی که از طریق تلفن همراه وارد وبسایت شما شدهاند، پیمایش سختی خواهند داشت که خود باعث میشود تا بدون داشتن هیچ تعاملی از وبسایت شما خارج شوند.
یک وبسایت غیرریسپانسیوی که سرعت لود شدن پایین دارد، نرخ پرش شما را شدیدا افزایش خواهد داد.
میتوانید از تستهای موبایل فرندلی مختلفی استفاده کنید تا مطمئن شوید که وبسایت شما، مناسب استفاده شدن از طریق تلفن همراه است یا خیر. اگر نتایج به دست آمده از این تستها منفی بودند، باید به دنبال اصلاح و بهبود شرایط مرتبط با این وضع باشید.
۶. محتوای خود را مطابق با مخاطبان هدف تولید کنید
نرخ پرش وبسایت شما، ارتباط مستقیمی با مخاطبان هدفتان دارد. بیایید فرض کنیم که وبسایت شما به گربهها و محصولات مرتبط با گربهها میپردازد.
اگر تصمیم بگیرید که تمامی افرادی را که دارای حیوان خانگی هستند را به شیوههای ارگانیک یا پولی، مورد هدف قرار دهید، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ بیایید به مثالی در همین زمینه بپردازیم.
به عنوان مثال، فردی دارای خوکچهی هندی است و میخواهد برای دو هفته به مسافرت برود. به همین دلیل او به دنبال فردی است که به مدت دو هفته از خوکچهی هندی او مراقبت کند.
او تبلیغی را در اینترنت مشاهده میکند که منحصرا برای افرادی طراحی شده بود که به دنبال نگهبان یا مراقبی برای حیوانات خانگیاشان هستند. زمانی که او وارد وبسایت آنها شد، متوجه شد که وبسایت، دارای سه بخش اصلی است:
- گربهها
- سگها
- لاکپشتها
او به سرعت متوجه شد که آن وبسایت، هیچ خدماتی در ارتباط با خوکچههای هندی ارائه نمیدهد به همین دلیل سریعا از آن جا خارج شد. از آن جایی که آن فرد، بدون هیچ تعاملی با وبسایت، از آن خارج شدهاست، نرخ پرش آن وبسایت را افزایش دادهاست.
ممکن است که این موضوع بدیهی به نظر برسد اما بسیاری از شرکتها با هدف تولید لید بیشتر، اقدام به افزایش مخاطبان خود میکنند.
با این وجود نیاز است تا این کار را به صورت تدریجی و با احتیاط کامل انجام دهید تا از وقوع نتیجهای خلاف آن چه به دنبال آن هستید، جلوگیری نمایید.
در مثال ذکرشده، آن شرکت تلاش کرد تا از طریق یک کمپین هدفمند، آن فرد را متقاعد به بازدید از وبسایت خود نماید اما آنها، آن محصولی را که او به دنبالش بود را نداشتند. علیرغم تمامی تلاشهایی که آنها برای بازاریابی داشتند اما نتوانستند هدفگیری دقیق داشته باشند و آن فرد را در صفحهی خود نگهدارند.
با توجه به این موضوع باید از این نکته مطمئن شوید که محصول یا پیامی دارید که با مخاطبان هدف شما، منطبق است.
اگر کاربری با این توقع که میتواند چیزی دربارهی پنیر پیدا کند، وارد وبسایت شما شود نباید با محتوایی دربارهی قرمهسبزی مواجه شود. اگر پست وبلاگ شما دربارهی کتابی است که دستورالعمل پختن یک دسر میباشد نباید افرادی را هدف قرار دهید که به دنبال دستور پخت سوپ مرغ هستند.
جامعهی مخاطب شما باید به قدری بزرگ باشد که وجود شرکت شما معنیدار شود اما حجم این جامعه نباید به قدری باشد که سبب پراکندگی اهداف و پیامهای شما شود.
۷. ناوبری وبسایت خود را بهبود بخشید
ناوبری وبسایت باید یکپارچه و به نحوی باشد که کاربر بدون هیچ دردسری بتواند از آن استفاده نماید. اگر کاربر نتواند آن چه را که به دنبالش است را به سرعت بیابد، به سادگی آن را در وبسایت دیگری خواهد یافت.
سعی کنید خود را به جای کاربر قرار دهید. وقتی وارد صفحهای میشوید (حتی اگر نتوانید چیزی را که میخواهید، بلافاصله پیدا کنید) به صورت ناخودآگاه شروع به ارزیابی میزان سودمندی آن صفحه خواهید کرد.
در واقع شما در عرض چند ثانیه متوجه خواهید شد که آیا علاقهای به مرور مطالب آن سایت دارید یا خیر.
اگر ناوبری سایت شما واضح نباشد، احتمالا کاربران برای مدت زمان زیادی در آن باقی نخواهند ماند. ناوبری سایت شما باید تا جای ممکن، ساده و شهودی باشد. از آن گذشته، کاربران وارد وبسایت شما نمیشوند که شروع به ابهامزدایی از ساختار پیچیدهی آن نمایند.
۸. محتوای متنوعی را تولید کنید
زمانی که صفحهای دارای مطالبی باشد که بدون هیچ تصویری و صرفا به صورت متنی هستند، خستهکننده خواهد بود.
این نکته را به یاد داشته باشید که مخاطبان شما افراد متنوعی هستند و هر گروهی از افراد، با نوع خاصی از محتوا، تحریک میشود. برخی از افراد ترجیح میدهند که بدون هیچ نوع حواسپرتیای، مطالعه نمایند در حالی که برخی دیگر از آنها تصاویر و ویدیوها را جذابتر میدانند.
زمانی که محتوای شما متنوع باشد در واقع گزینههای متعددی را در اختیار کاربران خود قرار خواهید داد. این کار باعث میشود تا او بتواند بهترین فرمتی را که میتواند به درخواست او پاسخ دهد را انتخاب کند. در واقع او از مصرف آن محتوا، لذت خواهد برد.
محتواهای بصری نظیر ویدیوها، تصاویر، نمودارها و غیره، همگی شیوهی قدرتمندی برای ساختاربندی اطلاعات شما به حساب میآیند.
۹. مکان تبلیغات خود را بهینه سازید
در صورتی که در حال اجرای تبلیغاتی در وبسایت خود هستید و به دنبال کاهش نرخ پرش میباشید نیاز است تا مکان آنها را بهینه سازید.
تبلیغات میتوانند مانند پنجرههای پاپآپ منجر به حواسپرتی شوند. آنها میتوانند حتی آزاردهنده نیز باشند.
در واقع کاربر میتواند با کلیک کردن بر علامت X از شر پاپآپها خلاص شود اما خلاص شدن از شر تبلیغات، به این سادگیها نیست.
شما ممکن است تبلیغی را ببندید اما باز هم با پیامی از سوی گوگل مواجه خواهید شد که از شما میپرسد چرا آن تبلیغ را بستهاید که خود این موضوع باعث حواسپرتی دیگری خواهد شد:
و دیر یا زود نیز، تبلیغ جدید جای آن را پُر خواهد کرد. یک تبلیغ بهینه، به وبسایت و یا صفحهی فرود شما بستگی خواهد داشت.
به عنوان یک پیشنهاد، توصیه میشود تا تبلیغات را برای کنارههای صفحات خود رزرو نمایید. این کار باعث میشود تا توجه کاربر، بین چند عنصر مختلف تقسیم نشود.
علاوه بر این باید از پُر کردن صفحهی خود با تبلیغات متعدد اجتناب کنید.
کاربری که تازه وارد سایت شما شدهاست و در همان لحظه با تبلیغات متعددی بمباران میشود، به احتمال فراوان برای مدت زمان زیادی در صفحهی شما باقی نخواهد ماند. این موضوع علاوه بر آن که آزاردهنده میباشد، این تصور را در کاربران ایجاد میکند که شما اهمیتی به یاری رساندن به کاربران خود نمیدهید.
۱۰. اعتبار وبسایت
با وجود میلیونها صفحهی فریبنده در اینترنت، عدم وجود شفافیت باعث میشود تا کاربران پیش از آن که تصمیم به ماندن در صفحهی فرود شما بگیرند، به فکر فرو روند.
کاربران چند ثانیه پس از ورود به وبسایت، شروع به ارزیابی اعتبار آن مینمایند. اگر آنها حس کنند که میتوانند به شما اعتماد کنند، در صفحه میمانند و حتی با شما تعامل خواهند داشت. در نتیجه شما قادر خواهید بود تا بدون هیچ زحمتی، نرخ پرش خود را کاهش دهید.
اگر آنها اعتمادی به شما نداشته باشند به احتمال زیاد بدون هیچ تعاملی و سریعا وبسایت شما را ترک خواهند کرد. که نتیجهی آن، افزایش نرخ پرش خواهد بود.
بنیانگذار و نویسندهی مؤسسهی CXL یعنی Peep Laja به تشریح نکاتی پرداختهاست که برای دستیابی به یک وبسایت معتبر، باید به آنها توجه کرد:
·طراحی وب
شما فقط یک بار فرصت دارید که تأثیر اولیهی خوبی را از خود بر جای بگذارید. این موضوع برای طراحی وب نیز صدق میکند. اکثر مردم تمایل دارند تا به وبسایتهای جذاب اعتماد نمایند چرا که آنها را حرفهای تر میدانند.
·ارتباط با شرکت
آدرس، شمارهی تلفن و سایر اطلاعات تماس مرتبط با خود را همواره در معرض دید قرار دهید. در صورت امکان، این اطلاعات را در یک هدر یا نواری مجزا از فوتر، قرار دهید.
·شیوهی ارتباط کاربران
ارتباط کاربران با خود را ساده کنید. علاوه بر قرار دادن آدرس، ایمیل و شماره تلفن خود سعی کنید تا فرم تماس را نیز در وبسایت خود فعال نمایید تا اگر کاربران، سؤالات دیگری از شما داشتند بتوانند این کار را به سادگی انجام دهند.
·زبان مورد استفاده
زبان شما باید ساده، مرتبط و بدون هیچ غلط املایی باشد. املای نادرست و اصطلاحات پیچیده ممکن است باعث گیج شدن و پرش کاربر شوند.
·نظرات، قیمتها و توصیفات
این سه مورد، شیوههای مناسبی برای جلب اعتماد کاربران به حساب میآیند. تأثیر این موارد مخصوصا برای خردهفروشیهای آنلاین و کسب و کارهای تجارت الکترونیک، بیشتر است.
۱۱. CTA (دکمهی فراخوان) واضح
اگر به دنبال کاهش نرخ پرش هستید باید از CTA واضح و قابل مشاهدهای استفاده نمایید. از این موضوع متعجب خواهید شد که بسیاری از کاربران، زمانی که وارد صفحهی فرودی میشوند، نمیدانند که چه کاری باید انجام دهند و چه انتظاری از آنها میرود. به همین دلیل CTA شما باید نشانهی واضحی از یک فراخوان دقیق و جذاب باشد.
آیا این انتظار را از کاربر دارید که وایتپیپر شما را دانلود کند؟ یا به طور مستقیم خریدی از شما انجام دهد؟
اگر کاربران در بدو ورود خود با CTA واضحی مواجه نشوند، به احتمال زیاد به سرعت از صفحهی شما خارج خواهند شد.
علاوه بر این نیاز است تا CTA شما به اندازهی کافی قانعکننده و جذب باشد تا کاربران را مجاب کند که اقدامی را انجام دهند. در غیر این صورت، آنها صرفا نگاه گذرایی به محتوا خواهند انداخت و از آن جا خارج خواهند شد.
در زیر، یک نمونه از دو CTA جذاب از Sprout Social را مشاهده میکنید:
۱۲. برای تجزیه و تحلیل مناسب از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید
برای آن که از اقدامات بازاریابی خود درک دقیقی کسب کرده و آنها را ارزیابی نمایید باید اقدام به تجزیه و تحلیل نمایید. گوگل آنالیتیکس میتواند نرخ پرش وبسایت شما و صفحات آن را ثبت کند.
شما میتوانید از این دادهها استفاده کرده و بفهمید که کدام یک از صفحات، دارای نرخ پرش بالاتری هستند که باعث شدهاند تا درصد کلی پرش وبسایت شما افزایش یابد. در واقع شما میتوانید متوجه شوید که کدام یک دارای عملکرد مناسبی است و کدام یک نیز عملکرد بدی را از خود بر جای گذاشتهاست.
یکی از معیارهایی که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد، صفحهی خروج (Exit page) میباشد.
اگر به داشبورد گوگل آنالیتیکس خود نگاه کنید متوجه میشوید که افراد زیادی از صفحهی اصلی شما خارج میشوند. معمولا این موضوع به معنای آن است که آنها نتوانستهاند صفحهای را بیابند که اطلاعات مورد نظرشان را در اختیارشان قرار دهد.
برای حل کردن این مشکل پیشنهاد میشود تا صفحات فرود بیشتری را به این شکل بهینهسازی نمایید که دارای کلمات کلیدی مرتبط با ارزشی هستند که مخاطبان شما در شاخهای که در آن فعالیت دارید، به دنبال آنها میباشند. به این ترتیب شما میتوانید از این موضوع مطمئن شوید که صفحات فرودتان به نحوی طراحی شدهاند که میتوانند به درخواستها و نیازهای کاربران، پاسخ دهند.
۱۳. از ابزار ضبط جلسه (Session Recording Tool) استفاده کنید
یکی از شیوههای کارآمد دیگری که به کاهش نرخ پرش کمک به سزایی میکند، استفاده از ابزارهای ضبط جلسه یا Session Recording Tools است. این ابزارها از طریق درک رفتار مخاطبان اقدام به کاهش نرخ پرش مینماید.
اگر تاکنون از این ابزار استفاده نکرده باشید ممکن است که استفاده از آن در وهلهی اول کمی عجیب و یا ترسناک به نظر برسد اما نیازی به نگران بودن نیست چرا که دادههای ثبتشده در آن به صورت محرمانه و ناشناس، باقی خواهند ماند.
زمانی که به تماشای سشنهای ضبط شده از فعالیت کاربران در وبسایت خود میپردازید میتوانید متوجه شوید که آنها به چه نحوی با محتوای شما درگیر شده و تعامل میکنند. مثلا میتوانید بفهمید که آنها تا چقدر به سمت پایین، اسکرول کردهاند و در چه جایی از صفحهی شما خارج شدهاند. آیا آنها صفحهی شما را مطالعه کردند؟ یا صرفا پس از یک بررسی سریع، از آن جا خارج شدند؟
زمانی که سشنهای ضبطشدهی مختلفی را مشاهده میکنید احتمالا با برخی از الگوهای یکسان مواجه خواهید شد. این الگوها به شما کمک میکنند تا بتوانید تشخیص دهید که چرا نرخ پرش صفحهی خاصی بالا است. به عنوان مثال اگر تمامی کاربران، بدون آن که صفحهای را مطالعه کنند، سریعا از آن خارج شوند به معنای آن است که آن صفحه، پاسخی به سؤالات آنها نمیدهد.
اکنون باید به بررسی این موضوع بپردازید که چه جستجویی باعث شده تا آنها به این صفحه برسند و چرا این صفحه نتوانسته، اطلاعات مد نظرشان را در اختیارشان قرار دهد.
ابزارهای ضبط جلسه (سشن) متعددی وجود دارند. ابزارهایی نظیر CrazyEgg، Hotjar و Inspectlet، ابزارهای گرانقیمتی هستند. اگر به دنبال یک ابزار خوب و کاملا رایگان میگردید، ابزار ضبط جلسه (سشن) Yandex Metrica میتواند گزینهی مناسبی باشد.
این ابزار، یک ابزار تجزیه و تحلیل به حساب میآید که توسط بزرگترین موتور جستجوی روسی یعنی Yandex، توسعه یافتهاست. ویژگی ضبط جلسه (سشن) موجود در آن به شما کمک میکند تا اطلاعات دقیقی دربارهی فعالیت کاربر در صفحهی خود به دست آورید.
جزئیاتی مانند تاریخ و زمان بازدید، منبع ترافیک و مدت زمان ماندن در صفحه، همگی میتوانند به شما کمک کنند. زمانی که این جزئیات را با ابزارهایی نظیر ابزارهای ضبط جلسه ترکیب میکنید، دقت اطلاعات شما شدیدا افزایش خواهد یافت.
۱۴. از نقشههای حرارتی استفاده کنید
یکی دیگر از ابزارهایی که غالبا همراه با ابزارهای ضبط جلسه (سشن) مورد استفاده قرار میگیرند، نقشههای حرارتی هستند. نقشهی حرارتی، یک نمایش بصری از دادهها به شمار میآید که به شما نشان میدهد که بیشترین تعداد کلیکها بر کدام یک از عناصر هر صفحهی خاص بودهاند.
نقشهی حرارتی به شما کمک میکند تا متوجه آن مناطقی از صفحهی خود شوید که نتوانستهاند توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب کنند. این مناطق، همان جاهایی هستند که باعث افزایش نرخ پرش میشوند.
شما میتوانید از طریق شناسایی همین عناصر و مناطقی که مخاطبان تعاملی با آنها ندارند، اقدام به بهبود ناوبری صفحهی خود نمایید. به این ترتیب شما میتوانید آن لینکها، تصاویر و دکمههایی را که کاربران با آنها ارتباط برقرار نمیکنند را بهبود بخشیده یا حذف نمایید.
زمانی که نقشههای حرارتی را با ابزارهای ضبط جلسه (سشن) ترکیب نمایید، آن قدر دادهی مفید خواهید داشت که بتوانید نرخ پرش صفحهی خود را کاهش دهید.
۱۵. باز کردن لینکها در یک تب جدید
زمانی که در حال طراحی یک وبسایت هستید باید هموار، تجربهی کاربری را در نظر داشته باشید.
به عنوان مثال، عملکردی نظیر باز شدن لینکها در همان تبی که کاربر در آن حضور دارد میتواند تأثیر بدی بر نرخ پرش آن صفحه بگذارد. این کار منجر به ناخوشآیند شدن تجربهی کاربری میشود.
از طرف دیگر، باز شدن لینک در همان تب، ممکن است باعث پرت شدن حواس کاربر به صفحه یا سایت جدید شود. حتی کلیک کردن برای بازگشت به صفحهی قبلی نیز ممکن است در این حالت، کار دشواری باشد. این امر، مخصوصا زمانی دشوارتر خواهد بود که کاربر، بر روی چند لینک کلیک کرده و برای مرور یا بررسی مطالب لینکهای قبلی مجبور شود به دفعات بر دکمهی بازگشت کلیک کند.
نتیجهی چنین اقدامی، افزایش نرخ پرش و خروج از وبسایت خواهد بود. خوشبختانه شما میتوانید از طریق ایجاد تغییراتی در طراحی سایت خود به نحوی که لینکها در تبهای جدیدی باز شوند، از وقوع چنین اتفاقی جلوگیری کنید (حتی اگر آنها از طریق وبسایت شما وارد صفحهی دیگری شوند).
اگر صفحهی جدید، اطلاعات بهتری را ارائه میدهد، کاربر میتواند آن تبی را که دیگر از آن استفاده نمیکند را به سادگی ببندد.
۱۶. “مطالب مرتبط دیگر” را بیفزایید
هدف هر وبسایتی آن است که بتواند مخاطبان خود را تا جایی که میتواند، در تعامل با خود نگهدارد. افزودن لینک “صفحات و پستهای مرتبط دیگر”، شیوهی مناسبی برای انجام این کار به حساب میآید. برخی از دلایل اهمیت انجام چنین کاری را در زیر مشاهده میکنید:
- حتی اگر کاربران نتوانند بلافاصله پاسخ سؤالات خود را بیابند نیز ممکن است آن را در یک محتوای توصیهشده بیابند.
- تعداد بازدیدهای صفحه در یک سشن افزایش خواهد یافت که نتیجهی آن کاهش نرخ پرش خواهد بود.
- زمان صرف شده در یک صفحه، افزایش خواهد یافت که خود این اتفاق، باعث بهبود عملکرد کلی شما خواهد شد.
و همانطور که میدانیم، مخاطب درگیر و متعامل، به معنای نرخ پرش پایینتر است.
زمانی که کاربری از طریق کلیک کردن و حرکت در صفحات مختلف، با محتوای شما تعامل داشته باشد، مدت زمان بیشتری را در وبسایت شما باقی خواهد ماند. برداشت گوگل از این اقدام، آن است که محتوای شما بسیار مرتبط است و توانسته پاسخ بسیار خوبی را به جستجوی آن کاربر بدهد.
۱۷. از لینکهای داخلی استفاده کنید
پیوندهای داخلی به مخاطبان شما کمک میکنند تا بتوانند از سایر محتواهای مفید دیگری که در وبسایت شما وجود دارد و میتوانند به آنها کمک کنند، استفاده نمایند. لینکسازی داخلی، علاوه بر آن که سئوی شما را بهبود میبخشد باعث میشود تا کاربران نیز در وبسایت شما سرگرم شده و برای مدت زمان بیشتری در آن بمانند.
این کار باعث میشود تا آنها با وجود آن که آن چیزی را که به دنبالش بودهاند را در وبسایت شما یافتهاند اما باز هم در وبسایت شما بمانند. اثرات لینکهای داخلی، مشابه با “مطالب مرتبط یا مشابه دیگر” است به نحوی که منجر به افزایش میزان تعامل، بازدید از صفحه و طول دورهی سشن میشوند.
تمامی این اثرات باعث میشوند تا نرخ پرش وبسایت و صفحات شما کاهش یابند.
البته نباید در به کارگیری لینکهای داخلی زیادهروی نمایید و باید اعتدال را رعایت کنید. همچنین فراموش نکنید که این لینکها باید در تب جدیدی باز شوند.
۱۸. تگ توضیحات متا (Meta Descriptions) را بهینه سازید
تگ توضیحات متا، یکی از ویژگیهای HTML است که خلاصهای از صفحهی شما را ارائه میدهد. به بیان سادهتر، آنها متنهای مختصری هستند که در زیرعنوان (headline) یک نتیجهی جستجو، ظاهر میشوند:
گوگل برای نمایش بخشی از صفحهی وب شما از توضیحات متا استفاده میکند. اگر چنین چیزی را به موتور جستجو ارائه ندهید، خودش اقدام به استخراج متنی از صفحهی شما نموده و آن را به طور خودکار نمایش میدهد.
توضیحات متا، اطلاعات مازادی را در اختیار کاربران قرار میدهد تا متوجه شوند که صفحهی شما دربارهی چه چیزی است. این توضیحات به کاربران کمک میکنند تا بتوانند بهتر تصمیم بگیرند که بر کدام یک از نتایج SERP (صفحهی نتایج موتور جستجو) کلیک کنند.
این موضوع به معنای آن است که توضیحات متای شما باید واضح، مفید و جذاب باشند. در واقع این توضیحات باید بتوانند کاربر را متقاعد کنند که شما، بهترین نتیجهای هستید که میتواند بر روی آن کلیک کند.
توضیحات تگ متا میتواند به کاهش نرخ پرش شما کمک کند. اما چگونه؟
توضیحات متا، باعث ایجاد انتظارات خاصی در مخاطبان میشود. زمانی که آنها اقدام به مطالعهی این توضیحات میکنند، انتظار خواهند داشت که با محتوای خاصی مواجه شوند و احتمالا پاسخ سؤال خود را بیابند.
با این وجود، اگر توضیحات متای شما به صورت ضعیفی بهینهسازی شده باشند، ممکن است گمراهکننده به نظر برسند. در این حالت، کاربران انتظار خواهند داشت که چیزی را در صفحهی شما بیابند که در واقع، در آن صفحه نیست.
زمانی که کاربران، متوجه شوند که آن محتوا در صفحهی شما وجود ندارد، از آن جا خارج خواهند شد (خواهند پرید!)
به همین دلیل این نکته حائز اهمیت است که توضیحات تگ متا را با در نظر گرفتن کاربران خود، بهینه سازید. او با ورود به صفحهی شما با چه چیزی مواجه خواهد شد؟ سعی کنید همواره واضح و شفاف باشید و از کلمهی کلیدی آن صفحه در توضیحات متا استفاده نمایید.
همچنین هیچوقت به گوگل این اجازه را ندهید که خودش به صورت خودکار اقدام به جمعآوری اطلاعات برای توضیحات تگ متای شما نماید. پایان این کار، هیچگاه خوشآیند نیست.
افزونهی Yoast پیشنهاد کردهاست که طول ایدهآل برای متن توضیحات تگ متا، بین ۱۲۱ تا ۱۵۶ کاراکتر باشد.
۱۹. صفحات فرود خود را از طریق تست A/B، ارزیابی کنید
یکی دیگر از شیوههای کارآمد مشاهدهی رفتار کاربر، انجام تست A/B بر طرحهای مختلف صفحات فرود است. گاهی اوقات آن چیزی را که ما فکر میکنیم به درستی کار میکند، با چیزی که کاربر، واقعا ترجیح میدهد بسیار متفاوت است.
هر کسب و کار و صنعتی، با یکدیگر فرق دارد به همین دلیل ممکن است چیزی را که کارشناسان کسب و کارهای دیگر توصیه میکنند، لزوما برای شما مفید واقع نشود.
به همین دلیل بهترین کار آن است که همواره به خود کاربران این اجازه را بدهید که دربارهی این موضوع، تصمیم بگیرند. طرحهای مختلف را بسنجید و نرخ پرش و نرخ تبدیل آنها را مشاهده نمایید. سپس آن نسخهای که مخاطبان بیشتری را درگیر خود کردهاست را انتخاب کنید.
۲۰. پشتیبانی به صورت چت لایو (Live Chat) را به کاربران خود ارائه دهید
دلیل اصلیای که باعث میشود تا مردم از گوگل استفاده کنند، یافتن پاسخ سؤالات و نیازهای خودشان است.
در حالت ایدهآل، آن نتایجی که در صفحهی اول ارائه میشوند، قرار است بهترین پاسخها را برای یک کوئری خاص ارائه دهند. اما این موضوع، همیشه صدق نمیکند.
ارائهی پشتیبانی به صورت چت زنده یا Live Chat، یکی از شیوههای مناسبی است که اطلاعات اضافی و کمکهای مورد نیاز را در اختیار کاربران قرار میدهد. به این ترتیب حتی اگر کاربر نتواند آن پاسخی که به دنبالش بود را بیابد نیز میتواند از چت لایو استفاده کرده و مستقیما سؤال خود را از پشتیبانان شما بپرسد.
یک متخصص پشتیبانی که از آمادگی مناسبی بهرهمند باشد میتواند علاوه بر پاسخ به سؤال کاربر، زمینهی تبدیل او را نیز فراهم کرده و این فرآیند را تسریع بخشد. به این ترتیب میتوان گفت که چت لایو باعث میشود تا تعامل با کاربران به طور فزایندهای افزایش یابد و نرخ پرش آنان نیز کاهش یابد.
۲۱. محتوای قدیمی را بهروز کنید
با رشد وبلاگها، اکثر محتواهای شما نیز هر روز قدیمیتر میشوند.
به عنوان مثال آن وبسایتهایی که در عرصهی بازاریابی کار میکنند، شدیدا شاهد این موضوع هستند چرا که فرآیندها و فناوریهای این حیطه همواره در حال تغییر میباشند به همین دلیل نیز مقالات آنها نیز ممکن است حتی پس از چند ماه، قدیمی و منسوخ شوند.
به عنوان مثال همین حیطهی بازاریابی را در نظر بگیرید. اگر وبسایتی بخواهد یک مطلب آموزشی دربارهی یکی از ابزارهای دیجیتال بنویسید، پس از اولین آپدیتی که برای آن ابزار بیاید، مقالهی او منسوخ خواهد شد.
به همین دلیل این نکته حائز اهمیت است که محتوای خود را از طریق بهروزرسانی مداوم، حفظ نمایید. این امر مخصوصا برای آن وبلاگهایی که محتوای جدید خود را به صورت هفتگی منتشر میکنند، بیشتر صدق میکند.
گاهی اوقات تشخیص این موضوع که محتوای شما با واقعیت امروزی آن مطابقت ندارند آسان است و باید سریعا دست به کار شوید. در غیر این صورت، نرخ پرش وبسایت و صفحهی شما افزایش خواهد یافت چرا که کاربران، به سراغ وبلاگها و مقالاتی خواهند رفت که طبق شرایط فعلی تولید شدهاند.
نتیجهگیری
هیچ راه میانبری وجود ندارد که بتواند به تنهایی باعث کاهش نرخ پرش شما شود. کاربران، غیرقابل پیشبینی هستند و رفتار آنها در طول زمان تغییر میکند. نکاتی که در این مقاله به تشریح آنها پرداختیم به شما کمک میکنند تا نرخ پرش خود را به صورت اصولی کاهش داده و میزان تعامل را نیز با کاربران، افزایش دهید.
همچنین شایان ذکر است که نباید به نرخ پرش، وسواس زیادی داشته باشید. همانطور که پیش از این نیز گفتیم، تعداد زیادی از بنچمارکها نشان دادهاند که درصد مشخصی از کاربران بدون آن که تعاملی با صفحهی شما داشته باشند، آن را ترک میکنند و این اتفاق، طبیعی است. این موضوع به معنای آن است که شما میتوانید نرخ پرش را کاهش دهید اما هیچگاه نمیتوانید آن را به طور کامل به صفر برسانید.