چگونه اولین کمپین دیجیتال مارکتینگ خود را ایجاد کنیم
یک کمپین بازاریابی موثر مستلزم تحقیق، برنامه ریزی، زمان و صبر است. رقابت زیادی وجود دارد، بنابراین عاقلانه است که مطمئن شوید برای برنامه ریزی هر مرحله زمان می گذارید.
اگر قبلاً هیچوقت یک کمپین بازاریابی راهاندازی نکردهاید، درک همه بخشهای کاری میتواند دشوار باشد. همچنین موارد زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید و برای اطمینان از موفقیت باید قدرت رسانههای سنتی و دیجیتال را از طریق یک کمپین بازاریابی یکپارچه ترکیب کنید.
این مقاله عناصر و مراحل مورد نیاز برای ایجاد و اجرای اولین کمپین بازاریابی خود را به شما نشان می دهد.
اهداف بازاریابی فردی/شرکتی خود را مشخص کنید:
قبل از اینکه بتوانید هر کمپینی را برنامه ریزی کنید، باید اهداف کلی بازاریابی خود را بدانید و ترسیم کنید. اهداف مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، واقع بینانه و به موقع را برای بهترین نتایج ایجاد کنید.
هدف شما ممکن است به دست آوردن ده مشتری های بیشتر وجدید در یک ماه، فروش بیست محصول در هفته یا افزایش درآمد تا ۳۰ درصد باشد. اهداف شما می تواند حول محور فروش، رضایت مشتری یا سود باشد، اما نکته کلیدی این است که آنها را از همان ابتدا تعیین کنید تا بتوانید عملکرد کمپین را پیگیری و اندازه گیری کنید.
بودجه خود را تعیین کنید:
قبل از شروع تحقیق، باید بودجه خود را تعیین کنید. چرا؟ از آنجا که تحقیقات اغلب هزینه دارد، و شما می خواهید این هزینه ها را به عنوان بخشی از بودجه کمپین خود لحاظ کنید. تعیین میزان پولی که می توانید در مراحل اولیه برنامه ریزی کمپین خرج کنید به تعیین اهداف، استراتژی و حتی میزان محتوایی که می توانید ایجاد کنید کمک می کند. این بسته ابزار بودجه بازاریابی دیجیتال مفید را بررسی کنید تا شما را در مسیر درست قرار دهد.
انجام تحقیقات بازار:
تحقیقات بازار برای درک و شناخت مخاطبان شما ضروری است. ممکن است فکر کنید که کسانی که میخواهید با آنها بازاریابی کنید و با آنها تعامل داشته باشید از یک گروه می باشند، اما بعد از تحقیق متوجه میشوید که این گروه دیگری است که هرگز به آن فکر نکردهاید. به همین دلیل است که ایجاد و شناخت شخصیت های خریدار مهم است و تحقیقات بازار به توسعه آنها کمک می کند.
پس چگونه شروع می کنید؟ محصول یا خدمات خود، ویژگی ها و مزایای آن و همچنین تفاوت آن با رقبا را با جزئیات شرح دهید. سپس بر روی ویژگی های کلیدی محصول یا خدمات خود، از جمله قیمت گذاری، خدمات، توزیع و مکان تمرکز کنید. در نهایت، این اطلاعات را جمع آوری، سازماندهی و یادداشت کنید. برخی از زمینه هایی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:
- پویایی بازار، الگوهایی مانند فصلی بودن
- محصول، در حال حاضر چه چیزی موجود است؟ شرکت شما چه چیزی می فروشد؟
- معیارهای صنعت
- فروشندگان و شرکای بالقوه ای که باید به آنها تکیه کنید
در این مرحله، شما همچنین باید رقابت خود را در نظر بگیرید و پیشنهاد فروش منحصر به فرد (USP) خود را توسعه دهید. چه چیزی شما را از رقبای خود متمایز می کند؟ چند جمله بنویسید که مشخص شود:
- بازار شما چیشت؟
- آنچه می فروشید یا ارائه می دهید.
- USP شما
این تمرین ها به شما کمک می کند تا بازار هدف خود را تعیین کنید و محصول یا خدمات خود را به طور موثر بفروشید.
شخصیت هدف خود را تعیین کنید:
اگرچه تعیین شخصیتهای هدف اغلب بخشی از فرآیند تحقیقات بازار است، اما به اندازهای مهم است که شایسته تحقیق و تلاش بسیار است.
برای برقراری ارتباط با مخاطب هدف خود و درگیر کردن آن، باید از خود سوالاتی بپرسید. انگیزه مشتریان شما چیست؟ آنها دوست دارند چگونه ارتباط برقرار کنند؟ آنها دوست دارند کجا اطلاعات پیدا کنند؟ از چه کانال های بازاریابی استفاده می کنند؟ اگر از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند، به دنبال چه چیزی می گردند یا در مورد چه چیزی صحبت می کنند؟ دانستن پاسخ این سوالات به شما کمک می کند تا یک استراتژی بازاریابی موفق را توسعه دهید.
چگونه شخصیت های بازاریابی بسازید؟
ابتدا مشتری هدف ایدهآل خود را از نظر سن، جنسیت، ترکیب خانواده، درآمد، علایق، سبک زندگی، الگوهای خرید، مخالفتهای خرید، سرگرمیها و غیره توصیف کنید.
مفروضات مشتری هدف خود را آزمایش کنید. برای این کار را از طریق گروههای متمرکز حضوری یا آنلاین (در صورت داشتن بودجه)، نظرسنجی از مشتریان، امتحانی که دنبالکنندگان خود را در رسانههای اجتماعی هدف قرار میدهد، یا از ابزارهای گوش دادن به مخاطب یا نظرسنجیهای خارجی پولی برای دریافت اطلاعات خود استفاده کنید. اگر متوجه شدید چه کسی به محصول/خدمت شما با اشتیاق بیشتر پاسخ می دهد، این بازار هدف واقعی شماست!
اطلاعاتی که باید بیاموزید شامل موارد زیر است:
- شخصیت
- عنوان شغلی
- اندازه شرکت و صنعت
- عنوان / جزئیات نقش
- جنسیت
- حقوق
- تحصیلات
- محل
- سن
- تحصیلات
نقاط ضعف: اینها مشکلات خاصی هستند که مشتریان فعلی یا احتمالی شما با آنها مواجه هستند، به عنوان مثال. آنها می خواهند در هزینه یا زمان خود صرفه جویی کنند و به دنبال محصول یا خدماتی هستند که به آنها در انجام این کار کمک کند.
اهداف:
- چه نوع محتوا/تبلیغی را می پسندند/نمی پسندند
ترس ها / انگیزه ها
- اعتراضات رایج در طول فرآیندهای فروش
- الگوی شخصی
اهداف کمپین خود را مشخص کنید:
هنگامی که تعیین کردید چگونه محصول خود را بفروشید و آن را به چه کسی بفروشید، می توانید شروع به ترسیم اهداف کمپین خاص خود کنید و آنها را به یک برنامه بازاریابی دیجیتال استراتژیک گره بزنید. در اینجا شما «ایده بزرگ» را برای کمپین خود تعریف خواهید کرد. این ایده تعیین می کند که چگونه با مخاطب خود ارتباط برقرار کرده و آن را متقاعد کنید.
شما همچنین تصمیم خواهید گرفت که آیا تمرکز شما بر ایجاد آگاهی از برند، جذب مشتری یا حفظ و رشد است. باز هم، باید اهداف هوشمندتر ایجاد کنید، سپس باید شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) را بر اساس این اهداف انتخاب و پیگیری کنید.
از آنجایی که از قبل بودجه ای برای کمپین خود در نظر گرفته اید، می توانید بسیاری از اهداف خود را به ارزش پولی مرتبط کنید. به عنوان مثال، شاید بخواهید ۱۵۰۰ دلار برای تبلیغات فیس بوک خرج کنید و X مقدار بازدید و X مقدار مشتری جدید داشته باشید. تا زمانی که به بخش تجزیه و تحلیل کمپین خود برسید (در ادامه در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد)، به راحتی می توانید بازگشت سرمایه بازاریابی خود را تعیین کنید و ببینید آیا به اهداف خود رسیده اید یا خیر.
در نهایت، در طول این مرحله، باید تصمیم بگیرید که از چه نوع محتوایی در کمپین خود استفاده کنید. ممکن است برخی از تاکتیکهای زیر را برای رسیدن به اهداف خود انتخاب کنید، اما هر کاری که انجام میدهید، حتماً ترجیحات شخصیتهای خود را در نظر بگیرید. آیا دوست دارند بیشتر بخوانند؟ به تماشای ویدیوها بپردازند؟ به تبلیغات پاسخ خوبی می دهند؟ برای بهترین نتایج، محتوایی ایجاد کنید که بتوان آن را در قالبهای مختلف استفاده کرد (وبلاگی که میتواند به یک اینفوگرافیک تبدیل شود یا تصاویر به میم تبدیل شوند.
یک کمپین بازاریابی موفق ممکن است شامل عناصر زیر باشد:
- قدرت بازاریابی ایمیلی
- رسانه های اجتماعی
- سئو
- PPC
- اتوماسیون
- تولید و تقاضا
- صفحات / وب سایت / صفحات تجارت الکترونیک قابل تبدیل که تبدیل می شوند
- بازاریابی محتوا
- مناسبت ها
- بیانیه های مطبوعاتی/PR
- تجزیه و تحلیل
- بازاریابی “مستقیم” (رسانه های سنتی) – مجلات، تبلیغات چاپی، آگهی ها و غیره.
- پلتفرم های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) به عنوان مثال HubSpot
- کوپن
- نمایش / ارزیابی / آزمایش
کمپین های موفق اغلب شامل بسیاری از قالب های محتوای مختلف می شوند. هنگامی که تعیین کردید از چه نوع محتوایی استفاده کنید، می توانید نحوه سنجش موفقیت را انتخاب کنید. برای مثال، گفتن اینکه میخواهید «فروش را افزایش دهید» کافی نیست.
قبل از اینکه به مرحله بعدی بروید، مطمئن شوید که یک خلاصه کمپین بازاریابی برای ترسیم هر عنصر از کمپین خود ایجاد کرده اید.
ایجاد محتوا:
بنابراین شما تحقیقات خود را انجام داده اید و آماده شروع تولید محتوا هستید. اما لازم نیست همه چیز را خودتان انجام دهید. بسیاری از شرکت ها برای ایجاد محتوای خود (وبلاگ ها، کتاب های الکترونیکی، ویدئوها، اینفوگرافیک ها و غیره) به نویسندگان یا آژانس های مستقل آن را واگذار می کنند تا زمان بیشتری برای تمرکز بر استراتژی داشته باشند. میتوانید بخشی یا تمام تولید محتوا را خودتان انجام دهید و هر طرح یا عناصر ویدیویی را به متخصصان واگذار کنید. همچنین برخی از ابزارها و منابع رایگان تولید محتوا وجود دارد که می توانید از آنها برای کنترل بودجه خود استفاده کنید. این نمودار از Workplaces نشان می دهد که یک کمپین بازاریابی واقعاً یکپارچه چگونه به نظر می رسد.
ترویج و اجرای کمپین بازاریابی:
هنگامی که محتوای خود را نهایی کردید و از هر ذینفعی امضا گرفتید، نوبت به تبلیغ و اجرا می رسد.
بسیاری از تاکتیک های بازاریابی ورودی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید، از جمله موارد ذکر شده در بالا، مانند رسانه های اجتماعی، ایمیل، تبلیغات پرداخت به ازای کلیک، روابط عمومی، بازاریابی تلفنی و غیره. هر کانالی برای کسب و کار شما مناسب نخواهد بود. نقاط قوت و ضعف هر کانال را از خود بپرسید. چگونه آنها به شما کمک می کنند تا به اهداف تجاری و درآمدی برسید؟
کمپین بازاریابی خود را تجزیه و تحلیل کنید:
کمپین های بازاریابی باید دارای تجزیه و تحلیل داخلی بر اساس معیارهای متمرکز باشند. به این ترتیب، می توانید اطمینان حاصل کنید که بودجه شما به سمت تاکتیک ها و کانال های مناسب با استفاده از مؤثرترین محتوا و پیام رسانی می رود.
در اینجا چند روش موثر برای اندازه گیری و تجزیه و تحلیل عملکرد کمپین وجود دارد:
- تعداد بازدیدهای وب سایت از محتوای شما-از Google Analytics استفاده کنید
- زمان صرف شده در صفحه -از Google Analytics استفاده کنید
- نرخ باز شدن ایمیل و نرخ کلیک نرم افزار اتوماسیون بازاریابی، مانند Marketo
- کلیکها و ارجاعها از تبلیغات پولی (Google Analytics)
- تعداد مشتریان بالقوه به دست آمده در یک رویداد
- تعامل (لایک، اشتراک گذاری) در رسانه های اجتماعی- ابزارهای تجزیه و تحلیل اجتماعی پولی مانند Simply Measured یا تجزیه و تحلیل رایگان از خود شبکه های اجتماعی
از راهنمای اهداف گوگل استفاده کنید تا نحوه اندازه گیری KPI و ردیابی موثر کمپین ها را بیابید.
به هر روشی که تصمیم می گیرید کمپین خود را پیگیری کنید، مطمئن شوید که اطلاعات کافی برای ارائه پرونده به تیم، رئیس یا خودتان برای ادامه سرمایه گذاری در بازاریابی دارید.
روی دانش بازاریابی خود سرمایه گذاری کنید:
مهمتر از همه، بهترین کاری که می توانید هنگام شروع اولین کمپین خود انجام دهید این است که روی خود سرمایه گذاری کنید. با دیپلم حرفه ای DMI در بازاریابی دیجیتال، اصول بازاریابی دیجیتال را درک خواهید کرد و یاد خواهید گرفت که چگونه از کانال های موجود برای بهینه سازی فعالیت بازاریابی خود مانند رسانه های اجتماعی، جستجوی پولی، SEO، ایمیل، تجزیه و تحلیل و موارد دیگر استفاده کنید.