لینکدین یا فیس بوک: کدام یک برای کسب و کار شما بهتر است؟
انبوهی از کانالهای رسانههای اجتماعی موجود امروز میتوانند حتی به باهوشترین و حرفه ای ترین صاحبان کسبوکار ضربه بزنند و آن را فلج کنند. از کجا شروع می کنید؟ کدام یک بهترین است؟ چگونه از اتلاف وقت در کانال هایی که ROI و یا همان بازگشت سرمایه ثابتی به همراه ندارند جلوگیری می کنید؟ این یک مبارزه واقعی است. فیس بوک و لینکدین دو تا از بزرگترین پلتفرم های رسانه های اجتماعی هستند و فرصت های زیادی برای دستیابی به مخاطبان شما فراهم می کنند. این ما را با این سؤال روبرو می کند که باید خود را روی کدام یک متمرکز کنید؟ در بخش زیر مزایا و معایب هر پلتفرم را پوشش خواهیم داد.
لینکدین: در هسته خود یک شبکه حرفه ای است که در ابتدا به عنوان یک پلت فرم استخدام شرکتی ایجاد شد. در حال حاضر، دارای ویژگی های بسیاری شبیه به سایت های رسانه های اجتماعی است، از جمله آنان به روز رسانی وضعیت، قابلیت های وبلاگ نویسی، و پیام های خصوصی می باشد. همچنین در ارائه محتوا و ایمن سازی تعامل با مخاطبان، موثرترین پلت فرم است.
فیس بوک: از سوی دیگر، به طور خاص به عنوان مکانی برای اشتراک گذاری و برقراری ارتباط افراد طراحی شده است. “اشتراک گذاری” برجسته ترین نقطه قوت آن است، اما هنوز بسیاری از ویژگی های دیگر وجود دارد که به کسب و کارها اجازه می دهد به طور موثر به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنند. در واقع، یک نظرسنجی توسط فیس بوک نشان داد که ۷۴ درصد از مصرف کنندگان آمریکایی از این پلت فرم برای بررسی و پیدا کردن محصولات و برندهای جدید استفاده می کنند. لینکدین و فیسبوک هر دو دارای ویژگی Groups هستند که به شما امکان می دهد با افراد همفکر و هم عقیده دیگر ارتباط برقرار کنید. هر دو این ها دارای تنظیمات تبلیغاتی قدرتمندی هستند.
ویژگی های مشابه، تفاوت های کلیدی بین این دو چیست؟
ما آنها را در اینجا بررسی خواهیم کرد. از نظر اعداد و ارقام، فیسبوک برنده است. فیس بوک دارای ۲.۸ میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان است که باعث می شود لینکدین در مقایسه با آن کوچک به نظر برسد. بر اساس داده های سال ۲۰۲۱ Statista، در هر دو پلتفرم، بزرگترین گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال است. با این حال، فیس بوک دارای طیف وسیع تری از کاربران است که تقریباً ۱۰٪ آنها زیر ۱۸ سال یا بالای ۶۴ سال هستند. این به این دلیل است که لینکدین بیشتر به افراد حرفه ای که به دنبال شبکه هستند پاسخ می دهد، در حالی که فیس بوک میزبان مصرف کنندگان روزمره است. علاوه بر این، گزارش وضعیت بازاریابی ۲۰۲۰ توسط HubSpot نشان داد که بازاریابان بالاترین بازده سرمایهگذاری را از فیسبوک مشاهده میکنند و لینکدین چهارمین پلتفرم از ۸ پلتفرم است. لینکدین یک پلت فرم بیزینس B2B قوی است. همانطور که قبلا ذکر شد، لینکدین یک مکان مناسب برای افراد کسب و کار محور است. به این ترتیب، این یک پلت فرم عالی برای برندهای تجاری و کسب و کار است.
در اینجا دو تفکیک از دلیل آن وجود دارد:
اول: اینکه شناسایی تصمیم گیرندگان کلیدی (و دسترسی به آنها در تبلیغات) آسان است.
دوم: فروش اجتماعی در پلت فرم تعبیه شده است.
از آنجایی که پلتفرم به طور خاص برای این منظور ساخته شده است، شبکه سازی در آن آسان تر است. در واقع، eMarketer گزارش داد که LinkedIn با ۳۲% بیشترین سهم را در تبلیغات نمایشی B2B به خود اختصاص داده است. اما در این بخش بیشتر در مورد تبلیغات صحبت خواهیم کرد. فیس بوک ممکن است برای برندهایی که می خواهند مستقیماً به مشتریان دسترسی پیدا کنند بهتر عمل کند. علاوه بر این در لینکدین، شما به ده برابر مشتریان بالقوه بیشتری دسترسی پیدا میکنید و مکانی عالی برای ایجاد آگاهی و تعامل از برند دارید. بنابراین، در حالی که فیسبوک از نظر تعداد پیشتاز است، لینکدین در این زمینه برنده است. رهبری فکری در لینکدین اتفاق می افتد. رهبری فکری یکی از راه هایی است که برندها اعتبار و همچنین دیده شدن و بازدید بالا را به دست می آورند. بر اساس گزارش رهبری فکری ۲۰۲۰ توسط Survey Monkey، ۶۶ درصد از بازاریابان لینکدین را اولویت اصلی تیم بازاریابی خود می دانند. نقش یک رهبر فکری آموزش دادن، تشویق به گفتگو و هدایت عمل است. همین مطالعه نشان میدهد که برنامههای رهبری فکری با افزایش ترافیک وبسایت، نامگذاری رسانهها، مشترکان و موارد دیگر، به برند شما کمک میکنند. وقتی صحبت از مقالات رهبری فکری به میان میآید، لینکدین یک پله بالاتر است. این پلتفرم قبلاً برای مکالمات تجاری طراحی شده است. به این ترتیب، برندها می توانند با محتوای رهبری فکری در مقایسه با فیس بوک موفقیت بیشتری داشته باشند.
بنابراین، در اینجا یک جمع بندی سریع وجود دارد:
جوانب مثبت فیس بوک: پایگاه کاربری بزرگ، ROI یا همان بازگشت سرمایه اثبات شده.
معایب فیس بوک: برای بازاریابی B2B بهترین نیست.
جوانب مثبت لینکدین: پلتفرم مبتنی بر کسب و کار، فروش اجتماعی و ابزارهای شبکه، فرصت های عالی برای رهبری فکری.
معایب لینکدین: پایگاه کاربر کوچکتر. اکنون که نگاهی کلی به این دو پلتفرم انداختهایم، اجازه دهید نگاهی دقیقتر به برخی از ویژگیهای کلیدی آنها برای کسبوکارها بیندازیم. گروه های لینکدین در مقابل گروه های فیس بوک: ویژگی Groups در لینکدین و فیسبوک به کسبوکارها این فرصت را میدهد که با مشتریان احتمالی و سایر مشاغل همفکر خود در ارتباط باشند. با این حال، مهم است که انگیزه افراد را در هنگام حضور در سایت های مختلف در نظر داشته باشید. وقتی کاربران در گروههای لینکدین با دیگران درگیر هستند، احتمال زیادی وجود دارد که در برخی از ظرفیتها در ذهنیت مرتبط با کار باشند. از سوی دیگر، در گروههای فیسبوک، افراد تمایل بیشتری دارند نظرات شخصی خود را در مورد همه چیز به اشتراک بگذارند. از سبک زندگی و غذا گرفته تا سیاست و سرگرمیها. بنابراین، هنگام تعیین اینکه کدام ویژگی Groups برای شما بهترین است، به مخاطبی که هدف آن هستید فکر کنید. به عنوان مثال، برای فروش جدیدترین مخلوط کن، مصرف کنندگان عمومی و علاقه مندان به آشپزی را هدف قرار می دهید، پس گروه های فیس بوک احتمالا را انتخاب می کنید. با این حال، اگر خدماتی با قیمت بالا برای پرسنل مدیریتی سطح بالا می فروشید، گروه های لینکدین ممکن است شرط بهتری باشد.
هر دو فیس بوک و لینکدین طیف متنوعی از انواع تبلیغات، از جمله تبلیغات ویدیویی و غیره را ارائه می دهند. از آنجایی که فیسبوک پایگاه کاربر بزرگتری دارد، تبلیغات شما میتواند به افراد بیشتری دسترسی پیدا کند. با فیسبوک، میتوانید بر اساس اطلاعات شخصیسازیشدهتر، مانند رفتار یا نقاط عطف زندگی، هدفگیری کنید. با این حال، لینکدین قابلیت های هدف گیری خود را ارائه می دهد و برای کسب و کارها بهتر است.
در نهایت، اجازه دهید به جنبه تبلیغاتی هر دو پلتفرم بپردازیم. از نظر تنوع، هر دو پلتفرم کاملاً برابر هستند. در حالی که فیس بوک برای سال ها طیف متنوعی از انواع تبلیغات را به رخ می کشد، لینکدین اکنون چندین قالب تبلیغاتی از جمله ویدئو، تبلیغات InMail و … که تبلیغات کاربر پسند دارند را ارائه می دهند. این بدان معنی است که می توانید دارایی های خلاقانه خود را در یک پلتفرم بازاریابی محتوا مانند Casted سازماندهی کنید، سپس تبلیغ خود را تنها در چند مرحله در لینکدین یا فیس بوک بسازید. از نظر هدف گذاری، اگر فکر می کنید فیس بوک قابلیت دسترسی به افراد بیشتری را دارد، حق با شماست. با این حال، این بدان معنا نیست که لینکدین قابلیت های هدف گیری قدرتمندی ندارد. هر دو پلتفرم حول ورودی کاربر متمرکز شدهاند و تبلیغات و محتوای مرتبط با اطلاعاتی را که اعضایشان به آنها میدهند ارائه میکنند. در فیس بوک و لینکدین، می توانید کاربران را بر اساس عنوان شغل، درآمد خانوار، شرکت، موقعیت مکانی و سن در هر دو پلتفرم هدف قرار دهید. نقطه قوت فیسبوک این است که میتوانید کمی عمیقتر در فیسبوک جستجو کنید و کاربران را بسته به نقاط عطف زندگی، رفتار و سایر اطلاعات شخصیشدهشان هدف قرار دهید. علاوه بر این، هر دو پلتفرم به برندها اجازه میدهند تا از مخاطبان منبع برای دستیابی به مشتریانی که مشابه مخاطبان فعلی آنها هستند، استفاده کنند. فیس بوک آن را «شبه مخاطب» می نامد در حالی که لینکدین آن را «گسترش مخاطب» نامیده است. طبق گفته WebFX، میانگین هزینه هر کلیک برای تبلیغات لینکدین ۵.۲۶ دلار است، در حالی که ۰.۹۷ دلار در فیس بوک است. با این حال، هزینه بالاتر لزوماً به معنی بازده بیشتر ترجمه نمی شود.
چه کسی برنده می شود؟ شما تعیین کنید، در حالی که لینکدین و فیس بوک ویژگی های مشترکی دارند، واضح است که هدف و مخاطبان آنها کاملاً متفاوت است. اینکه کدامیک تصمیم به استفاده از آن میگیرید کاملاً به صنعتی که در آن هستید، تلاش برای رسیدن به چه کسی و اهداف بازاریابی شما بستگی دارد. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که لزوماً مجبور نیستید انتخاب کنید. شاید شما از LinkedIn برای یک کمپین هدفمند استفاده می کنید، در حالی که از فیس بوک برای افزایش آگاهی از برند و تعامل با مشتریان خود استفاده می کنید.