ترندهای اصلی ریبرندینگ یا بازسازی برند در سال ۲۰۲۲ که باید به آنها توجه کنید
Key Rebranding Trends To Watch In 2022
در ابتدای هر سال، شرکتها باید نگاهی به مهمترین ترندهای ریبرندینگ بیندازند. آنها همچنین باید بتوانند مهمترین ترندهای مرتبط با این زمینه را نیز پیشبینی کنند.
در این مقاله، میخواهیم به بررسی ترندهای اصلی ریبرندینگ یا بازسازی برند در سال ۲۰۲۲ بپردازیم. با ما همراه باشید.
ریبرندینگ در حال تبدیل شدن به یک جریان اصلی میباشد
زمانی که شرکتی مانند فیسبوک که نزدیک به ۳ میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد، اقدام به ریبرندینگ مینماید، اهمیت این موضوع بیش از پیش نمایان میشود. در واقع تلاشهای شبانهروزی فیسبوک به منظور معرفی متا که یک برند تجاری جدید است، شامل سالها تحقیق و جستجو، پوششهای خبری متنوع و فعالیتهای مختلف دیگری که ادامه دارند، بود. این موارد، نشان میدهند که ریبرندینگ تا چه میزانی اهمیت دارد.
ریبریندینگ به معنای تعریف دوبارهی هویت برند و وعدههای آن است. این تعاریف باید به نحوی باشند که چشماندازهای نقش آنها در زندگی مشتریان، به طور کامل تعیین شوند.
فیسبوک از طریق انجام ریبرندینگ و معرفی متا، توانست این کار را به بهترین شیوه انجام دهد. آنها توانستند از طریق این کار، اهداف اصلی خود را که وصل کردن مردم به یکدیگر و استفاده از نوآوریهای واقعیت مجازی هستند را به بهترین شیوه، عملی کنند. در واقع آنها از طریق گنجاندن عبارت “متاورس” (به معنای فرا جهان) در نام خود، به نحوی خود را به عنوان مالک این دنیای آیندهی معرفی کردند.
پیشبینی میشود که این تغییر بتواند به فیسبوک کمک کند تا از اتفاقاتی که در یکی دو سال اخیر باعث لکهدار شدن برند خود شدهاست رهایی یابد. به همین دلیل میتوان گفت که آن اتفاقات، تأثیری بر متا نخواهند گذاشت.
به طور کلی، فیسبوک از طریق اجرای ریبرندینگ توانست بهترین استفاده را از این جریان اصلی استراتژی تحول نماید. آنها همچنین توانستند آگاهی عموم را به صورت گستردهای افزایش دهند.
فراگیر شدن ریبرندینگ
با وجود آن که شیوع ویروس کرونا باعث شد تا از سرعت حرکت ریبرندینگ کاسته شود اما در چند ماه اخیر شاهد بازگشت این استراتژی بودیم. در واقع شرکتها به این موضوع واقف شدهاند که باید پیش از آن که بازار به حالت قبلی خود بازگردد، اقدام به شفافسازی و آپدیت موقعیت فعلی خود نمایند.
در دوران شیوع کرونا، بسیاری از شرکتها اقدام به تغییر دادن مدل کسب و کار خود کردند. به همین دلیل نیاز است تا این تغییرات در ریبرندینگ آنها نیز منعکس شود.
به عنوان مثال، ارزهای دیجیتال، باعث تغییر نام برندهای زیادی شدهاست. شرکت خدمات مالی Square به منظور نشان دادن فعالیتهای خود در زمینهی فناوری بلاکچین، نام خود را به Block تغییر داد. البته Square و Cash App به عنوان برندهای منفرد به فعالیتهای خود ادامه خواهند داد.
افزایش انتقادات
با وجود آن که ریبرندینگ در حال تبدیل شدن به یک جریان اصلی است اما از طرف دیگر، شاهد افزایش انتقادات به برخی از ریبرندینگهای انجامشده هستیم. این موضوع میتواند دو علت داشته باشد: ۱) نظرات عموم در این باره باعث دو قطبی شدن فضا شدهاست. ۲) رسانههای اجتماعی این امکان را به مخالفان ریبرندینگ دادهاند تا بتوانند نظرات خود را سریعتر و گستردهتر بیان کنند.
سه مثال مرتبط با این زمینه را در زیر مشاهده میکنید:
- شرکت خدمات مالی بریتانیا یعنی Standard Life Aberdeen نام جدیدی را برای خود انتخاب کرد: Abrdn. آنها نام خود را از طریق حذف کردن اکثر حروف صدادار و واژگان دیگر، مدرنتر نمودند. اما در صنعت محافظهکاری مانند صنعت خدمات مالی، این تغییر نام باعث سردرگمی و انتقادات آنلاین از آنها شد.
- سه کالج ایالات ورمونت یعنی دانشگاه کسلتون، دانشگاه شمالی ورمونت و کالج فنی ورمونت، در حال ادغام شدن با یکدیگر هستند. نام جدید پیشنهادی برای این ادغام، “دانشگاه ایالتی ورمونت” است. با این وجود، فارغالتحصیلان دانشگاه کسلتون با این حرکت مخالف هستند چرا که نمیخواهند هویت دانشگاه سابق خود را از دست بدهند.
- یک گروه حرفهای از پرستاران آمریکایی اعلام کردهاند که نام خود را از انجمن پرستاران بیهوشی آمریکا به انجمن پرستاران هوشبری آمریکا تغییر دادهاند. این تغییر نام به منظور پیشرفت علم هوشبری و حمایت از هزاران پرستار متخصص هوشبری انجام شدهاست. اما این تغییر نام با انتقاداتی از سوی برخی از گروههای پزشکی همراه بود چرا که آنان معتقد بودند که این نام میتواند گمراهکننده باشد.
همواره افرادی وجود خواهند داشت که مخالف ریبرندینگ هستند و یا حتی از آن متنفر میباشند. آنها در رسانههای اجتماعی فعالیت بیشتری خواهند داشت.
برای آن که از استراتژی ریبرندینگ استفاده نمایید باید تحقیق و بررسیهای دقیقی انجام دهید و سپس اقدام به تصمیمگیری نمایید. همچنین به منظور ایجاد درک واضح از این استراتژی و جلوگیری از مقاومتهای احتمالی در سطح مدیریت، باید حامیانی در آن سطح داشته باشید.
تداوم پاکسازی نامهای نژادپرستانهی برخی از برندها
پس از ناآرامیهای ناشی از قتل جورج فلوید در سال ۲۰۲۰، شاهد آن بودیم که برخی از برندها به منظور کنار گذاشتن کلیشههای نژادپرستانه، اقدام به تغییر نام برند خود کردند. دو برند Aunt Jemima و Uncle Ben، به همین منظور، نام برند خود را تغییر دادند.
این حرکت، با تغییر نام برخی از برندهای کمتر شناختهشده مانند سرخپوستان کلیولند (Cleveland Indians) به نگهبانان (Guardians) ادامه یافت. حتی پیست اسکی معروفی مانند Squaw Valley نیز نام خود را به Palisades Tahoe تغییر داد.
یک بار اسکاتلندی با نام Black Bitch (سیاه عوضی) که نام آن از یک افسانهی محلی گرفته شدهاست که در آن سگ سیاهپوستی در آبهای آزاد شنا میکرد تا بتواند غذای صاحبش را تأمین کند نیز به منظور رفع هر نوع ابهام، نام خود را به The Black Hound تغییر داد.
مدیر عملیاتی شرکتی که صاحب این بار است گفت: “برای آن که بتوانید در محیط امروزی فعالیت داشته باشید، نمیتوانید نام کسب و کار خود را Black Bitch بگذارید”.
احتمالا در سال آینده، شاهد کاهش فشار به برندهای کمتر شناخته شده خواهیم بود.
کوتاه و ساده بودن نامها
میل مخاطبان به نامهای کوتاه و ساده، همچنان در حال افزایش است. ریبرندینگ، روش مناسبی برای دنبال کردن این ترند میباشد.
امروزه شاهد شرکتهای زیادی هستیم که نام برند خود را کوتاه میکنند. آنها اصطلاحات توصیفی بیاهمیت را حذف میکنند تا بتوانند به یک نام تجاری ساده و در بهترین حالت تککلمهای (که مناسبترین و بهترین معنا را منتقل میکند) دستیابند.
برند Angie’s List به Angie تبدیل شد. شرکت مشاورهی جهانی A.T. Kearny به Kearney تبدیل شد. حتی کانیه وست (خوانندهی رپ آمریکایی) نام خود را به Ye تبدیل کرد.
در گذشته، اکثر برندها از زبان توصیفی استفاده میکردند. این کار باعث تمایز و شفافیت آنها میشد. از آن روزها، مدت زمان زیادی میگذرد. هر کسی که در سال ۲۰۲۲ به دنبال ایجاد یک نام جدید یا ریبرندینگ است باید به گزینههای تککلمهای توجه کند.
سال ۲۰۲۲، سال فوقالعادهای برای ریبرندینگ خواهد بود. همچنین امیدواریم که با استقبال و درک مردم از این استراتژی، شاهد افزایش استفاده از آن باشیم.