تأثیرات واقعیت مجازی (VR) بر جامعه
The Effects Of Virtual Reality (VR) On Society
میدانیم که واقعیت مجازی، تجربهی عمیقی را ارائه میدهد که در طی آن کاربر از دنیای واقعی خارج شده و وارد دنیای شبیهسازی شده توسط رایانه میشود. فواید و سرگرمی ناشی از VR، برای برخی از افراد در مواردی مانند بازیهای ویدیویی و برنامههای تناسب اندام محدود شدهاست.
اما بسیاری از افراد نیز معتقدند که این پدیده، تغییرات زیادی در زندگی روزمرهی ما ایجاد خواهد کرد. در این مقاله به بررسی چند مثال از نحوهی استفاده از VR در صنایع مختلف خواهیم پرداخت و سپس تأثیر آن بر زمینههای مختلف مانند آموزش، سرگرمی، ورزش و سفر را زیر ذرهبین خواهیم برد.
با ما همراه باشید.
چگونه VR میتواند جامعه را تغییر دهد؟
خردهفروشی
- در آیندهای نه چندان دور میتوانید با استفاده از VR هر چیزی را که میخواهید، پیش از خرید کردن امتحان کنید. هماکنون این اتفاق در بسیاری از عینکفروشیها، از طریق واقعیت افزوده رخ میدهد.
- اما در آینده، شاهد گسترش استفاده از VR در فضای خردهفروشی خواهیم بود. این موضوع به احتمال زیاد، فشار بیشتری را بر دوش برندها وارد خواهد کرد چرا که دیگر باید مطمئن شوند که تجربهی خرید محصولات آنها در VR، باکیفیت میباشد.
آموزش و پرورش
- در حال حاضر، VR تحول زیادی در آموزش و پرورش ایجاد کردهاست. به عنوان مثال، برنامهی VR هیلتون، از گرافیک کامپیوتر و ویدیوهای ۳۶۰ درجهای برای شبیهسازی کارهایی مانند خانهداری، خدمات اتاق و غیره استفاده میکند.
- همچنین از VR در کلاسهای درسی نیز استفاده میشود. انجام سفر به نقاط تاریخی، بازدیدهای هنری و مشاهدهی ماجراهای زیستشناختی، گوشهای از کاربردهای VR در کلاسهای درسی میباشد.
سرگرمی و ورزش
- آیا تاکنون به این موضوع فکر کردهاید که رفتن به یک استادیوم ورزشی یا شرکت در یک کنسرت از روی کاناپهی منزل، چه حسی خواهد داشت؟ امروزه این موضوع به لطف VR، امکانپذیر شدهاست.
- به عنوان مثال تراویس اسکات و دی جی مارشملو، میزبان کنسرتهای مجازی در فورتنایت بودهاند. پلتفرم VRChat یک نرمافزار اجتماعی میباشد که از طریق همگامسازی سه بعدی لب افراد، این امکان را به کاربران میدهد تا با یکدیگر گفتگو کنند.
- شما حتی میتوانید در یک رویداد مذهبی مجازی نیز شرکت نمایید.
مراقبتهای بهداشتی
- واقعیت مجازی، تأثیر به سزایی بر نحوهی تشخیص و درمان بیماریها توسط جامعهی پزشکی خواهد داشت. در حال حاضر از VR برای تشخیص بیماریهایی نظیر اسکیزوفرنی، آلزایمر و گلوکوم استفاده میشود.
- همچنین از VR میتوان برای درمان و بهبود بیماریهایی نظیر PTSD و اختلالات اضطرابی، زوال عقل و اوتیسم استفاده کرد. واقعیت مجازی حتی میتواند به توانبخشی افرادی که دچار آسیب فیزیکی شدهاند نیز کمک به سزایی نماید.
مسافرت و مهمانیاری
- هتلهای زیادی وجود دارند که از VR به عنوان یک ابزار بازاریابی استفاده میکنند و تجربههای متنوعی را برای بازدیدکنندگان رقم میزنند. همچنین مصرفکنندگان میتوانند با استفاده از VR به نقاط مختلفی از جهان سر بزنند. در واقع ما میتوانیم خیلی سریع و صرفا از طریق استفاده از هدستهای VR، به هر جایی که بخواهیم سفر کنیم.
ورود به متاورس
حال که با جنبههای مختلف VR آشنا شدید بیایید به بحث دربارهی جنبهی دیگری از آن بپردازیم که نمیتوان آن را نادیده گفت: متاورس.
- متاورس، یک محیط دیجیتال و یکپارچه میباشد که کاربران میتوانند در آن با یکدیگر تعامل کرده و بازی کنند. واقعیت مجازی، یکی از نقاط کلیدی ایجاد متاورس میباشد چرا که این دنیا بر ایجاد تجربههای عمیقتر و پیچیدهتر متمرکز است.
- در واقع متاورس میتواند تمامی صنایع و فعالیتهایی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم را در یک مکان، گرد هم آورد. در این صورت کاربران میتوانند با استفاده از متاورس، به طیف وسیعی از تجربهها، دسترسی داشته باشند.
- با پیشرفت مداوم فناوری و ایجاد اپلیکیشنهای جدید، واقعیت مجازی بر تمامی جنبههای زندگی ما تأثیر خواهد گذاشت و به احتمال زیاد به یک اتفاق عادی و روزمره تبدیل خواهد شد.