استفاده از همدلی در بازاریابی محتوا برای برقراری ارتباط با مخاطب
داشتن یک احساس مداوم همدلی در زندگی معمولا به عنوان یک چالش مهم تلقی میشود. اما آیا همدلی در بازاریابی جایی دارد؟ اکثر افراد، بازاریابی را فرآیندی برای ایجاد پول و تشویق مردم به خرید تلقی میکنند و به همین دلیل تصور میکنند که بازاریابی به نوعی، نقطهی مقابل همدلی است. اما واقعیت چنین نیست و همدلی صحیح تاثیر شگرفی خواهد داشت. محتوای مناسب عامل افزایش تعامل شما با مشتری است
داشتن یک احساس مداوم همدلی در زندگی معمولا به عنوان یک چالش مهم تلقی میشود. اما آیا همدلی در بازاریابی جایی دارد؟ اکثر افراد، بازاریابی را فرآیندی برای ایجاد پول و تشویق مردم به خرید تلقی میکنند و به همین دلیل تصور میکنند که بازاریابی به نوعی، نقطهی مقابل همدلی است. اما واقعیت چنین نیست و همدلی صحیح تاثیر شگرفی خواهد داشت. محتوای مناسب عامل افزایش تعامل شما با مشتری است و از همین رو افزودن حس همدلی به آن باعث رسیدن شما به اهداف موردنظرتان خواهد شد. بدون داشتن همدلی، بازاریابی محتوایی شما، روندی ثابت به خود خواهد گرفت. اکثر بازاریابان، افزایش ترافیک و لیدها را دو هدف اصلی بازاریابی محتوا میدانند به همین منظور محتوای تولید شده باید توانایی حصول این اهداف را داشته باشد. همدلی در محتوا، باعث افزایش تعامل و ROI میشود. در این مقاله به بررسی نکات استفاده از همدلی در بازاریابی محتوایی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
دلایل اهمیت همدلی در بازاریابی محتوایی
زمانی که با دوستتان صحبت میکنید، اولویتهای اصلی گفتگو را بر اساس نیازهای یکدیگر تعیین میکنید. در بازاریابی محتوایی نیز باید، نیازهای مخاطبان و مشتریان خود را در اولویت قرار دهید. پرسیدن سؤالاتی مانند مشتریان شما از چه چیزهایی متنفر هستند یا چه سؤالاتی دربارهی محصولات شما دارند همگی باعث میشوند تا راحتتر بتوانید از نیازهای آنها مطلع شوید. ایجاد همدلی در بازاریابی محتوایی کار آسانی نیست و نیازمند تلاش مداوم است. درواقع، ایجاد همدلی زمانی میسر و محقق میشود که شما بتوانید در مورد رفتار و سلایق مخاطبان خود، اطلاعات متفاوتی را جمعآوری کرده و بررسی نمایید. دلایل اهمیت وجود همدلی در بازاریابی محتوایی را در ادامه مشاهده میکنید.
۱. وفادارسازی
آیا خواندن مطالبی که تنها برای شما نوشته شدهاست، احساس خوبی در شما ایجاد نمیکند؟ در حقیقت، چنین مطالبی باعث میشود تا بتوانید به شیوهی سادهتر و آسانتری با نویسنده ارتباط برقرار کنید. نیازی نیست برای ایجاد همدلی در بازاریابی محتوایی، سخنان خود را بر مخاطب تحمیل کنید چرا که در صورت القای حس واقعی همدلی در محتوا، مخاطب به صورت ناخودآگاه، وفادار خواهد شد.
۲. اعتمادسازی
زمانی که دروغی میشنوید، اعتماد خود را نسبت به گویندهی آن از دست میدهید. این کار باعث میشود تا دیگر راهی برای ارتباط با او وجود نداشته باشد. زمانی که در بازاریابی محتوایی خود از محتوایی استفاده میکنید که دروغ و یا حتی بیربط به موضوع باشد، مخاطبان، اعتمادی به شما نخواهند کرد. با استفاده از همدلی در بازاریابی محتوایی، فرآیند اعتمادسازی آغاز میشود و مخاطب متوجه خواهد شد که شما نیز خود را به جای او تصور کرده و با او احساس مشترکی دارید.
۳. ایجاد شخصیت مرتبط در محتوا
اکثر افراد، دوستانی دارند که دارای شخصیت و خلق و خوی مشابه به خودشان هستند. در بازاریابی محتوایی نیز برای افزایش تعامل نیاز است که از محتوایی استفاده شود که بیشترین ارتباط را با شخصیت مخاطب دارد. همدلی باعث میشود تا شما بتوانید به سادگی همان محتوایی را به کار ببرید که بیشترین مخاطبانتان به دنبال آن هستند چرا که به طور ناخودآگاه، شخصیت بازاریابی شما و شخصیت او، مشابه خواهد شد.
۴. عدم اعتماد مردم به بازاریابیهای عادی
مردم، دیگر اعتمادی به تبلیغات و بازاریابیهای سنتی و عادی شرکتها ندارند. نزدیک به ۷۵ درصد مردم آمریکا و ۸۰ درصد مردم کانادا، به عدم اعتماد به چنین بازاریابیهایی رأی دادهاند. با توجه به این موضوع نیاز است که از روشهای نوین در بازاریابی محتوایی استفاده شود تا بتوان توجه مخاطب را به خود جلب کرد.
۵. قابل درک بودن
یکی از دلایلی که استفاده از همدلی در بازاریابی محتوایی را به امری ضروری تبدیل کردهاست موضوع قابل درک شدن برای مخاطب است. در حقیقت زمانی که لحن محتوای خود را به نحوی برمیگزینید که مخاطب را از جایگاه بالاتری مورد خطاب قرار دهد، این کار باعث میشود تا در نزد او منفور شوید. داشتن همدلی در بازاریابی محتوایی شما را از این مشکل دور میکند.
۶. تقویت بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوای مناسب باعث افزایش خرید و بهبود نرخ بازگشت سرمایه میشود. حال تصور کنید که بازاریابی خود را به نحوی تقویت کنید که این آمار را نیز بهبود بخشد. در حقیقت استفاده از همدلی در بازاریابی محتوایی علاوه بر تضمین رسیدن به همان نتایج، باعث بهبود آمار به دست آمده نیز میشود.
۷. جامع بودن
استفاده از همدلی در بازاریابی محتوایی باعث میشود تا شما بتوانید تمامی سؤالات و ابهاماتی که مخاطب دارد را در محتوای خود پاسخ دهید. در حقیقت همدلی باعث میشود که شما بتوانید اطلاعات جامع و کاملی را در محتوای خود به کار ببرید.
روشهای بهبود همدلی در بازاریابی محتوایی
همانطور که ذکر شد، برای رسیدن به همدلی در بازاریابی محتوایی نیاز است تا تلاش زیادی نمایید. اما برای آن که بتوانید این فرآیند را آسانتر کنید باید با استراتژیهای بهبود همدلی در بازاریابی محتوایی آشنا شوید. در ادامه، به معرفی چند استراتژی برای این کار میپردازیم.
۱. گوش دادن اجتماعی یا Social Listening
زمانی که از گوش دادن اجتماعی استفاده میکنید میتوانید، موضوعات خاص، برند خود و رقبای اصلی را دنبال نمایید. به دلیل محدودیت زمانی و عدم توانایی دنبال کردن تمامی محتواها نیاز است تا به ابزار گوش دادن اجتماعی مراجعه نمایید. دادههایی که باعث افزایش اعتماد یا عدم اعتماد مخاطبان به شما میشوند را بررسی کنید و تمامی گفتگوهای کاربران را زیرذرهبین قرار دهید.
۲. مطالعهی نظرات مربوط به موضوعات مشابه
خواندن نظرات دربارهی محتوای خودتان، کار آسانی است. درحقیقت خواندن نظراتی که تنها جنبههای مثبت محتوای شما را بازگو میکنند باعث میشود تا پیشرفت زیادی در بازاریابی محتوایی نداشته باشید. اما برای آن که بتوانید در این زمینه به موفقیت برسید نیاز است تا نظرات مردم دربارهی رقبایتان را بشنوید و بخوانید. با این روش شما میتوانید در حین بازاریابی محتوایی، با بینش و نیازهای او همدلی نمایید.
۳. شفافیت داشتن
شفافیت داشتن دربارهی محصولات و خدمات ارائه شده در بازاریابی محتوایی امر بسیار مهمی تلقی میشود. در حقیقت برای آن که بتوانید جایگاه خود را در نزد مشتری تثبیت کرده و او را نسبت به خریدن یا استفاده از کردن از محصولی ترغیب نمایید نیاز است تا تمامی فرآیندهای آن خدمات را برای او شفاف کرده تا علاوه بر ایجاد اعتماد، احساس کند که شما نیازهای او را به طور کامل شناختهاید و بهترین بستر را برای برآورده کردن آنها فراهم کردهاید.
۴. ارزیابی میزان همدلی فعلی
یکی از نکاتی که باید پیش از آغاز یا تغییر هر نوع همدلی در بازاریابی محتوایی انجام دهید، ارزیابی میزان همدلی فعلی است. میزان اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی، بازدیدهای فعلی هفتگی و ماهیانه، زمان صرف شده بر هر پست و مواردی از این قبیل، از معیارهایی هستند که میتوانید در این زمینه در نظر داشته باشید.
۵. مخاطب به چیزهایی اعتماد دارد؟
برای آن که بتوانید بیشترین میزان اثرگذاری همدلی در بازاریابی محتوایی را داشته باشید نیاز است تا از منابعی که بخش عمدهی مخاطبان به آن اعتماد دارند آگاه شوید. برای این کار وبسایتها و صفحات اجتماعی معروف را در نظر بگیرید و نظرات زیر آنها را مطالعه کنید تا از میزان اعتماد کاربران به آنها آگاه شوید. همین استراتژی را بر سایتهای غیرقابل اعتماد هم اجرا نمایید. این کار باعث میشود تا محتوای شما بر اساس منابع اعتماد کاربران تولید شوند.
۶. منحصر به فرد بودن
نیاز است تا جنبهی منحصر به فردی از خود را در بازاریابی محتوایی به نمایش بگذارید. ویدئو، نمودار، اینفوگرافیک و مواردی از این قبیل از ابزاری هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید. نیاز است که تصمیم بگیرید که برای همدلی در بازاریابی محتوایی از کدام یک از موارد ذکر شده استفاده نمایید. برای مثال اگر وبسایت فروش موبایل دارید، دادهها نشان دادهاند که ۶۵ درصد از کاربران دوست دارند که بتوانند محصولات را با یکدیگر مقایسه نمایند.
۷. پذیرش اشتباهات
یکی از مواردی که بسیاری از کسب و کارها از پذیرش آن امتناع میکنند، اشتباهاتی است که مرتکب شدهاند. در حقیقت تا زمانی که نتوانید این کار را انجام دهید، هیچ نوع همدلی در بازاریابی محتوایی نخواهید داشت. پذیرش اشتباهات و به اشتراکگذاشتن جزئیات آن باعث میشود تا مردم از میزان حرفهای بودن و میل به پیشرفت شما آگاه شوند.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی دلایل اهمیت همدلی در بازاریابی محتوایی و نکاتی که باید برای تقویت آن به کار برده شوند پرداختیم. موضوع مهمی که در رابطه با این مساله مطرح است آن است که به دلیل تغییرات روزانهی نیازها و احساسات مردم، تجویز یک نسخهی اصلی برای ایجاد همدلی در بازاریابی محتوایی کاری دشوار و عملا غیرممکنی است. با توجه به این موضوع پیشنهاد ما این است که پس از تسلط بر موارد مطرح شده در این مقاله، اقدام به ارزیابی میزان همدلی فعلی در بازاریابی محتوایی خود نموده و سپس از یک تیم حرفهای برای اجرای همدلی و بازاریابی محتوایی استفاده نمایید.